fbpx

Počinje bitka za HRT

Objavljeno 05.07.2010 - Vijesti

Počinje bitka za HRT

Prošlog je petka istekao rok četvrtog u nizu natječaja za glavnog ravnatelja HRT-a, a kuverte kandidata otvaraju se u srijedu, 7. srpnja 2010

Od 9. prosinca 2009. traje agonija izbora glavnog ravnatelja HRT-a. Tada je, naime, smijenjeno cijelo vodstvo HRT-a. Vanju Sutlića naslijedio je Josip Popovac, ali samo kao vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja dok se isti ne izabere.

7 mjeseci Programsko vijeće HRT-a nije bilo u stanju izabrati novog ravnatelja. Time su, prema ocjeni dijela javnosti i medija, uvelike naštetili HRT-u.

Na prošlome izboru u drugi krug ušlo je pet kandidata. Najviše bodova tada je dobio kandidat ljevice, Duško Radić. Drugi je bio kandidat desnice, Josip Popovac, na četvrtom i petom mjestu bili su Veljko Jančić i Goran Rotim, koji također slove kao kandidati ljevice.

Na trećem mjestu našla se jedina žena, Karolina Vidović Krišto. Novo lice, svima iznenađenje, kako po nastupu i programu, tako i po visokom plasmanu. 14 godina radi kao urednica i novinarka, rukovoditeljica odjela međunarodnog programa HRT-a Slika Hrvatske.

Karolina Vidović Krišto, odrasla i školovala se u Njemačkoj, magistra novinarstva i rukovoditeljica međunarodnog programa Hrvatske televizije

Da bi upravo žena kao sposobni lider na čelu ovog medijskog diva bila najbolje rješenje za sve slažu se mnogi.

Vezani tekst : https://kigo.hr/tekst/487.html

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama