Aquatiku posjetilo više od 280 000 ljudi

Objavljeno 18.10.2020 - TurizamVijesti

Aquatiku posjetilo više od 280 000 ljudi

Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.
Riječ je o jedinstvenom konceptu projekta slatkovodnog akvarija realiziranog 2016. godine i sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj s ciljem razvoja turizma u Karlovcu, kako su predstavili ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Projekt Aquatika je dosad ostvarivao svoje zadane ciljeve te pokazao spremnost na sve izazove upravljanja EU projektima s ciljem razvoja lokalne zajednice. Od otvorenja Aquatika je jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, kojeg je dosada posjetilo više od 280.000 posjetitelja.

Očekuje ih se i ovom prilikom, u sklopu zajedničke akcije Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice u koji se uključila i Aquatika s popustom od 50 % na sve individualne ulaznice.

Osim atraktivnosti u turističkom smislu, Aquatika ima i ekološku, obrazovnu i znanstvenu vrijednost, a također je i velika potpora lokalnom gospodarstvu i razvoju cijeloga grada.

Zbog toga Aquatika nudi iskorak te od samog otvorenja potiče rad lokalnih umjetnika, obrtnika, OPG-ova, domaće radinosti i dizajnera, te njihove proizvode prodaje u suvenirnici (oko 50 lokalnih dobavljača s više od 400 unikatnih proizvoda), a surađuje i s lokalnim dobavljačima, udrugama, poduzetnicima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u