Film u kvartu – crtić na Kozali

Objavljeno 14.10.2020 - Zabava

Film u kvartu – crtić na Kozali

Crtić ,,Profesor Baltazar” u četvrtak na Kozali

U četvrtak 15. listopada u 19:30 sati u velikoj dvorani Mjesnog odbora Kozala (Volčićev trg 2) nastavlja se s programom Film u kvartu u organizaciji Inicijative za kvart i uz potporu Udruge Liburnia Film Festival, u sklopu Civilnih inicijativa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.
Nakon dokumentarnog ciklusa, prelazimo na animirani film. Crtić koji će se gledati ovog četvrtka je “Profesor Baltazar”, pri čemu ističemo kako će svi crtići biti prilagođeni za gluhe i nagluhe osobe. Od 19:00 sati pred dvoranom i u ulaznom holu male goste dočekat će i pozdraviti profesor Baltazar osobno, a bit će tu i još poznatih likova iz crtića. Crtiće ćemo gledati otprilike sat vremena.

Profesor Baltazar hrvatska je animirana serija snimana od 1967. do 1978. godine u Zagreb filmu. Seriju čini 59 epizoda u trajanju od pet do deset minuta, i do danas je ostala najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma. Otac lika profesora Baltazara je Zlatko Grgić, a simpatičnom znanstveniku koji uz pomoć mašte i pozitivne energije rješava probleme svojih sugrađana u Baltazar-gradu ime je dao Pavao Štalter. Na projektu je sudjelovala ekipa od dvadeset ljudi među kojima su se, uz spomenute, isticali Ante Zaninović, Boris Kolar, Milan Blažeković, Zlatko Bourek i autor glazbe Tomica Simović. Serija je postala vrlo popularna, a zabilježila je solidan uspjeh i u inozemstvu.

Film u kvartu do polovice studenog postavlja osnove novog, kulturnog i filmskog života prostora Mjesnog odbora Kozala, pod motom LODIS: lokalno, održivo, dostupno, izvedivo, suradnički. Namjera je organizatora prvenstveno filmskim programom povezati susjede Kozale, informirati ih i aktivirati kako bi sami bili osposobljeni kreirati kulturne sadržaje u svom kvartu, povezati se s ostalim dionicima javnog života kvarta kao što su udruge, civilne inicijative, lokalna administracija, škola i vrtić te projektni tim umrežiti s relevantnim gradskim i nacionalnim kulturnim ustanovama.

Nakon dokumentarnog ciklusa, program se 24. listopada nastavlja projekcijom filma „Stranac” Orsona Wellesa kad će predavanje održati filmolog Boris Ružić a najavljen je i popratni glazbeni program old times jam. 30. listopada na rasporedu je Animirana početnica ”, 7. studenog gledat će se „Zbogom oružje” dok se za posljednju projekciju, 14. studenog, priprema se program Best of LODIS koji priprema MO Škurinjska draga i blues jam session.

Projekcije i druženja organizirana su u skladu s epidemiološkim preporukama pa se publiku poziva na poštivanje distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru te pojačanu higijenu ruku.

Autor: Kristian Starčić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u