Gledatelji oduševljeni novogodišnjim koncertom

Objavljeno 03.01.2016 - Kultura

Gledatelji oduševljeni novogodišnjim koncertom

U HNK Ivana pl.Zajca 28.,29 i 30. 12. 2015. održan je jedan od najomiljenijih i najposjećenijih kazališni programa – Novogodišnji koncert.

Pod dirigentskom palicom Miroslava i Roberta Homena u izvedbi orkestra Opere u bogaotom i atraktivanom programu gdje su se ispreplele uvertira Straussove operete Šišmiš, Adagiom iz baleta Spartak Arama Hačaturjana, Gershwinova Rapsodija u plavom, za klavir i orkestar, te obožavani valceri i polke Johanna Straussa .Publika je nagrađivala neumornom pljeskom.

U drugom dijelu koncerta, publika je uživala i u popularnom Valceru br. 2 Dmitrija Šostakoviča ,te Ciganskim napjevima za violinu i orkestar Pabla de Sarasatea.
Naravno, koncerti nisu prošli niti bez valcera “Na lijepom plavom Dunavu” koji se smatra ne samo zaštitnim znakom Beča, nego i svih novogodišnjih koncerata, a završnica je bila brzi i veseli Radetzky marš Johanna Straussa Starijeg.

Na novogodišnjem koncertu predstavljena je i nova generaciju riječkih glazbenika, mladih solista, pijanistice Petre Bugarin i violinista Ivana Grazianija. Bili su izuzetno dobri i izuzetno dobro su primljeni od strane publike.
Tradicija Novogodišnjeg koncerta kreće od 30.prosinca 1982.godine kada se je prvi put našao na repertoaru riječkog HNK Ivana pl. Zajca.

Što reći, osim da je publika uživala sva tri dana koncerta i da je to bio jedan od najljepših uvoda u Novu godinu.Svi su u sebi ponijeli osjećaj punine i ljepote doživljenog,a zvukove omiljenih djela
će još dugo osluškivati u trenutcima prepuštanja čarobnoj tišini .

Ana Dudić Zubčić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama