Koncert i otvorenje izložbe Vedrana Ružića

Objavljeno 12.10.2020 - Kultura

Koncert i otvorenje izložbe Vedrana Ružića

U utorak, 13. listopada 2020.g. u 19 sati u Exportu na Delti počinje besplatni program Forbidden Live, projekt Vedrana Ružića nastao tik nakon pandemijske izolacije s ciljem spašavanja svakog, barem i kratkog, slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo pred publikom.
U višegodišnjem iskustvu povezivanja umjetnosti Ružić je ovom prilikom odlučio povezati svoj slikarski i instalacijski rad sa glazbenim te ih sinergički izvesti pod zajedničkim nazivom Forbidden Live u obliku izložbe i koncerta.
Tako će na galeriji Exporta prikazati seriju vizualnih radova nastalih za vrijeme „lockdown“ izolacije koju je iskoristio za inspiraciju nastanka u tišini. Koncept projekta sastoji se od nekoliko segmenata baziranih na temama izolacije, šutnje, cenzure, kontroliranosti, zarobljeništva u vlastitim domovima, strpljenja, iščekivanja, emigracije, zabranjene melodije u izričajskoj atmosferi „Arte Povere“.
Izložba u Exportu ostaje otvorena do 20. listopada 2020.g.
Od 20 sati slijedi koncert temeljen na najnovijem albumu Vedran Ružić kvarteta Forbidden Live, koji je snimljen početkom lipnja u Pazinu na prvom post-izolacijskom koncertu.
Kustos izložbe je Mladen Lučić dok su za glazbeni dio projekta zaduženi autorovi dugogodišnji kolege i prijatelji: Hrvoje Galler na klaviru, Jaka Kopač na alt. saksofonu, Adriano Bernobić na bubnjevima te sam Vedran Ružić na kontrabassu i bass gitari.
Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u