Predstavljanje plivanja na plaži za osobe s invaliditetom Kostanj

Objavljeno 26.08.2018 - Vijesti

Predstavljanje plivanja na plaži za osobe s invaliditetom Kostanj

23.08.2018. održana je još jedna diseminacija Projekta „Sports training for all’ – ST4ALL, točnije djeci inkluzivnih riječkih škola, njihovim obiteljima te trenerima i voditeljima mladih sportaša prezentirane su sportske aktivnosti: inkluzivni program plivanja na plaži za osobe s invaliditetom Kostanj.

Plaža Kostanj u Rijeci prva je plaža posebno opremljena za osobe za invaliditetom u Hrvatskoj. Korisnici plaže za osobe s invaliditetom su osobe s teškim i težim tjelesnim oštećenjima i njihove obitelji. Plaža nije zatvorenoga tipa, stoga se i ostali koriste plažom uz uvažavanje kućnog reda.

Predstavljanjem plivanja na plaži za osobe s invaliditetom Kostanj u sklopu Projekta „Sports training for all’ – ST4ALL, članovi obitelji koje su sudjelovale, upoznate su s mogućnošću korištenja plaže za svoju djecu s teškoćama u razvoju, a samim time motivirani su poduzeti sportske aktivnosti izvan škole svoje djece te su podržani da prihvate sposobnosti svoje djece – posebice djece s teškoćama u razvoju.

S obzirom da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu. Cilj projekta „Sports training for all’ – ST4ALL je stoga edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti. Smatra se da upravo integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice.

U Projektu „Sports training for all’ – ST4ALL sudjeluje osam partnera iz ovih zemalja: Bugarske, Turske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Vodeći partner projekta je University of Plovdiv Paisii Hilendarski iz Bugarske, dok je predstavnik iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Proračun projekta “Sports training for all’ – ST4ALL iznosi 355.643 eura te je sufinanciran od strane Europske unije kroz program Erasmus+ Sport – Collaborative Partnership.
Razdoblje prihvatljivosti troškova počelo je 1. siječnja 2018., a završava 30. lipnja 2020. godine.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u