Program Prirodoslovnog muzeja Rijeka STUDENI 2020.

Objavljeno 29.10.2020 - Kultura

Program Prirodoslovnog muzeja Rijeka STUDENI 2020.

U idućem nas mjesecu očekuje predstavljanje Susjedstva Brod na Kupi, jednog od 27 susjedstava istoimenog programskog pravca Rijeka 2020 EPK. Jednodnevni program Festivala naziva Na Brodu različitih kultura trebao se realizirati u Brodu na Kupi, ali će se zbog trenutnih pandemijskih okolnosti provesti u digitalnom obliku na Facebook i YouTube stranici Muzeja. Informacije o programu i upute za pristup pojedinim sadržajima bit će dostupne na Facebook stranici @Prirodoslovni.muzej.Rijeka

U privitku prilažem fotografiju Kaštela Zrinskih u kojem se uskoro otvara novi stalni postav Prirodoslovnog muzeja Rijeka Divljina s pogledom na more te Interpretacijski centar Kulturne rute Putovima Frankopana. Fotografija je vlasništvo Muzeja, autor je Borut Kružić.

Program Prirodoslovnog muzeja Rijeka u STUDENOM 2020.

Lokacija: Prirodoslovni muzej Rijeka, Lorenzov prolaz 1

Edukativna radionica Budi šašavi znanstvenik
• 7. i 21. studenog 2020., Muzej
Prirodoslovna radionica „Budi šašavi znanstvenik“ namijenjena je djeci od 7 do 10 godina starosti, održava se u Muzeju od 10.00 do 11.30 sati. Program se izvodi prema Preporukama mjerodavnih službi za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Broj polaznika je ograničen, te je obavezna prijava na kontakte edukacija@prirodoslovni.com ili 051/553-669 na kojima možete dobiti i dodatne informacije.

Izložba Raznolikost riba Jadranskog mora
• Muzej
Izložba podvodnih fotografija Marinka Babića obuhvaća i obrađuje najzanimljivije i najatraktivnije predstavnike faune riba, uz pregled osnovnih činjenica o njihovoj raznolikosti u Jadranu.
Postav izložbe: dr.sc. Marcelo Kovačić, Borut Kružić

Izložba Biljni svijet s obje strane zida
• Primorski botanički vrt u Muzeju
Na izložbi ćete upoznati biljke kojima su Rimljani i Iliri pripisivali natprirodna svojstva, iako su ih prvenstveno upotrebljavali za prehranu, odijevanje, ukrašavanje, liječenje ili trovanje, a ujedno ćete ih lakše prepoznati sretnete li ih u prirodi.
Postav izložbe: Marta Blažević, dr.sc. Željka Modrić Surina, dr.sc. Boštjan Surina

Rođendanske radionice Odrasti s muzejem!
• tijekom cijelog mjeseca
Edukativne radionice osmišljene su kako bi djeca od 5 do 15 godina svoj najdraži dan provela na poseban, drugačiji i kreativan način. Više informacija o programu možete doznati na linku http://www.prirodoslovni.com/rodendan/ ili upitom na adresu edukacija@prirodoslovni.com. Radionice se izvode prema Preporukama mjerodavnih službi za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Stalni postavi u Rijeci:
• Špilja – u mraku krškog podzemlja;
• Geološka prošlost Jadrana;
• Geologija riječke regije;
• Akvarij – multimedijalni centar;
• Kukci, vodozemci i gmazovi, ptice i sisavci riječkog područja;
• Plavetnilo – raznolikost života u podmorju Kvarnera;
• Primorski botanički vrt, info točka Rimski vrt

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u