fbpx

Radna matineja za publiku baleta U svakom slucaju

Objavljeno 09.11.2017 - Kultura

Radna matineja za publiku baleta U svakom slucaju

Ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka poziva sve zainteresirane na zanimljivu i sadržajnu radnu matineju povodom premijere baletne predstave “U svakom slučaju”, u subotu, 11. studenoga 2017. s početkom u 11.00 sati u atriju HNK Ivana pl. Zajca.

S publikom će podijeliti atmosferu rada na predstavi koja se bavi institucionalnom pozicijom onog dijela baletnog ansambla koji na pozornici „Zajca“ zajedno pleše već više od 20 godina. U sklopu matineje, posjetitelji će imati priliku zaviriti u radni dan baletnog ansambla koji počinje satom baletnih vježbi i nastavlja se kratkim insertima iz predstave. Nakon toga sljedi otvoreni razgovor s članovima autorskog tima i izvođačima predstave. Na kraju druženja, najsretnije posjetitelje nagradit će ulaznicama za jednu repriznu izvedbu.

Istraživački balet „U svakom slučaju”, u okviru Zajc Dance Lab-a, promišlja poziciju članova i članica baletnog ansambla riječkog HNK starijih od 40 godina. Autorski tim u sastavu Vigur Gurdu (umjetničko ime koreografa Gregora Kamnikara), Nina Gojić (dramaturginja) i Marko Gutić Mižimakov (novomedijski umjetnik) rade s idejom da iskusno plesačko tijelo predstavlja neslužbeni arhiv i paralelno pamćenje institucije. U predstavi plešu Svetlana Andrejčuk, Marina Grgurić, Vitalij Klok, Andrei Köteles, Irina Köteles, Oksana Brandiboura Kožul, Cristina Lukanec, Danijela Menkinovski, Anna Ponomareva, Svetlana Rasskazova i Paula Rus.
Koreografija Viktora Gurdua će kombinirati usvojena znanja baletnih plesača sa suvremenijim izvedbenim oblicima, a sve s ciljem da se pokaže kako iskusniji baletni plesači u instituciji predstavljaju kulturnu vrijednost po sebi.

U svakom slučaju, bit će ples(a). Zrelog plesa. I to ne na pozornici, već u foyeru, atriju, prostorima drugog kata.
Premijera je na programu u subotu, 18. studenog u 18 sati, a reprize 23, 24. i 25. studenog u 19.30 sati.

Ulaz na subotnju matineju za publiku je, naravno, besplatan.

Draga naša publiko!
Srdačno vas pozivamo na Radnu matineju povodom baletne premijere predstave U svakom slučaju. Voljeli bismo s vama podijeliti atmosferu rada na predstavi koja se bavi institucionalnom pozicijom onog dijela baletnog ansambla koji na pozornici HNK Zajc zajedno pleše već više od 20 godina. U sklopu naše matineje imat ćete priliku zaviriti u radni dan baletnog ansambla koji počinje satom baletnih vježbi i nastavlja se kratkim insertima iz predstave. Nakon toga pozivamo vas na otvoreni razgovor s članovima autorskog tima i izvođačima predstave. Na kraju našeg druženja, voljeli bismo nagraditi najsretnije posjetitelje besplatnim ulaznicama za jednu repriznu izvedbu.

Veselimo se vašem dolasku!
GDJE: Atrij HNK Ivan pl. Zajc
KADA: Subota, 11.11.2017. u 11 sati

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama