Split u znaku 21. izdanja Međunarodnog festivala novog filma

Objavljeno 02.09.2016 - Kultura

Split u znaku 21. izdanja Međunarodnog festivala novog filma

Od 10. do 18. rujna grad Split će biti u znaku 21. izdanja Međunarodnog festivala novog filma / Splitskog filmskog festivala. Program festivala predstavlja izbor iz recentne svjetske filmske produkcije, filmove koji su prikazivani i nagrađivani na mnogim poznatim (Rotterdam, Berlinale, Cannes…) i manje poznatim svjetskim festivalima. Unatoč znatno smanjenim sredstvima, na festivalu će biti prikazane redom hrvatske premijere filmova, pa je festival programski jedan od najznačajnijih hrvatskih filmskih festivala.

Splitski filmski festival odlučio je obilježiti 21. godišnjicu tako što će, između ostalog, ponuditi i izbor najznačajnijih filmova prošlih festivalskih izdanja i to tjedan dana prije ovogodišnjeg festivalskog tjedna. Tako će se ljubitelji filmske umjetnosti moći „osloboditi okova svakodnevnih navika“ već od danas (četvrtka 1. rujan) kada će u 20:30 sati u Bačvice Cinema , Preradovićevo šetalište 6 biti prikazan film Rika (Roar, SAD, 1981./2014. 102′) koji je označen kao najopasnije ostvarenje ikada snimano. Producent i redatelj Noel Marshall, njegova supruga, glumica Tippi Hedren (Ptice), njihova djeca i Melanie Griffith, jedanaest su godina živjeli, jeli i spavali u društvu lavova, tigrova, geparda i jaguara.

Program 21. izdanja podijeljen je na 8 sekcija / segmenata – Konkurencija dugometražni, Konkurencija kratkometražni, Forum, Libido, Frame Extended, Odrazi / Reflections, Hrvatski film (dugi i kratki metar) i Posebni program. Službeni program biti će obogaćen radionicama, prezentacijama i predavanjima koji će se posebno fokusirati na temu ovogodišnjeg izdanja festivala – samovažnost. Nadalje, cijeli program je na našoj web stranici pod rubrikom program 2016., uskoro Vam šaljemo detaljan opis po sekcijama.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u