Istraživanje: Oženjeni muškarci skrivećki jedu nezdravu hranu

Objavljeno 06.06.2012 - Zanimljivosti

Istraživanje: Oženjeni muškarci skrivećki jedu nezdravu hranu

U utorak su objavljeni rezultati istraživanja koji pokazuju da oženjeni muškarci za večerom kod kuće uredno pojedu svoje povrće, ali kada njihove supruge ne gledaju, potajice uživaju u nezdravoj hrani

“Mislim da muškarci za večerom jedu zdravije, ali svoje nezadovoljstvo time sto jedu kompenziraju kasnije birajući nezdravu hranu izvan kuće”, izjavio je Derek Grifith, istražitelj s University of Michigan za časopis Health Psychlogy.

Istraživanje je provedeno nad 83 američka muškarca, od kojih je većina potvrdila da se njihove supruge nisu savjetovale s njima pri donošenju odluka o zdravoj prehrani. Većini muškaraca se nije svidio novi zdravi način prehrane, ali zbog mira u kući nisu prigovarali.

No, prema rezultatima istraživanja, dobre namjere se nisu isplatile. “Nakon bezokusne puretine petu večer za redom, muškarci bi otišli uživati u švedskom stolu”.

Istražitelji bračnim parovima preporučuju bolju komunikaciju i kompromise oko načina prehrane. “Da bi oženjeni muškarci prihvatili zdraviju prehranu, ključno je raspraviti i pregovarati o novom zdravijem jelovniku kao tim”, izjavio je Griffith. “Liječnici predlažu muškarcima da taktično razgovaraju sa svojim suprugama i to na način koji ih neće dovesti do spavanja na kauču”.

Iako postoje brojna istraživanja koja povezuju brak i smanjivanje nezdravih navika poput pušenja, nedavno istraživanje pokazuje da supružnici ponekad usvoje i lose navike jedan od drugoga; poput prekomjernog gledanja televizije, nezdrave prehrane i neodlaska u teretanu. (kvantum-tim.hr)

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u