Ex četnik Nikolić: Srbija nikad neće priznati Kosovo

Objavljeno 25.09.2012 - Vijesti

Ex četnik Nikolić: Srbija nikad neće priznati Kosovo

Srbija spremna na nove izolacije. Nepriznavanje Kosova ljuti demokratski svijet, koji poručuje, želite li da vam priznamo i Vojvodinu?

Srbija ni pod kojim uvjetima nije spremna priznati neovisnost Kosova, izpalio je na zasjedanju opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku srbijanski predsjednik, ex četnik,  Tomislav Nikolić, a prenijeli su tko drugi nego srbijanski mediji.

Srbija nije spremna, ne može i nikada, ni pod kojim uvjetima neće priznati, ni eksplicitno, ni implicitno, jednostrano proglašenu nezavisnost svoje južne pokrajine Kosova i Metohije, izjavio je Nikolić te dodao da Srbija u nastavak pregovora s Kosovom ulazi spremna da pridonese boljem životu svih građana Kosova, u demokratskim i sigurnim uvjetima, ali neće pregovarati o provedbi neovisnosti Kosova, koje je nazvao takozvanom državom.

Smatra i da se pitanje Kosova može riješiti na miran način. Srbija će, obećao je, ispuniti sve obveze što ih je do sada preuzela. Požalio se međutim da su dosadašnji pregovori s Kosovom bili ispunjavanje želja albanske strane i popuštanje srbijanskog vodstva.

Imamo snažnu želju da se razgovori nastave u dobroj namjeri, imajući u vidu i činjenicu da je važno održati dinamiku europskih integracija Srbije i zapadnog Balkana kako bi se dugoročno osigurali napredak i stabilnost čitavog područja, poručio je srbijanski predsjednik.

Ustvrdio je da se dogovor između Srbije i Kosova može postići samo konsenzusom, ali je i dodao da se na dijelu srpskog teritorija krši povelja Ujedinjenih naroda, te da je proglašenje kosovske neovisnosti opasan presedan i prijetnja stabilnosti toga područja.

Ne treba zaboraviti da je ex četnik kazao da je Kosovo srbijanska pokrajina.

Ovakva doza međunarodne bahatosti i bezobraštine u zgradi UNa, ostavilo je u čuđenju samo one predstavnike, koji nisu nikad čuli za poznato “srbijansko pametovanje svima”, jer zna se da su oni najpametniji, i da od siline pameti nitko ne želi živjeti s njima. Nikolić i Jeremić, dva su lika iz bajke koji će Srbiju dovesti u sličnu poziciju kao i Milošević devedesetih. Vojvodina već sprema pakete novih mjera kako bi prvotno dobili jaču autonomiju, pa onda i proglasili nezavisnost. Ovakvom politikom Beograda, Srbija će se doista svesti na “Beogradski pašaluk” kako je i najavio ex hrvatski predsjednik Stipe Mesić. No on je najavio nakon toga i građanski rat u samoj Srbiji. Hoće li tada doći na vlast neki normalni ljudi, skloni euro politici i dobrim odnosima sa susjedima, tek ćemo vidjeti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u