Po uzoru na hrvatska uhićenja, počeli i Slovenci

Objavljeno 27.09.2012 - Vijesti

Po uzoru na hrvatska uhićenja, počeli i Slovenci

I dok Hrvatska već odavno čisti s najveće razine, u Sloveniji su izgleda tek počeli istraživati mogući gospodarski kriminal

Slovenska policija završila je s ispitivanjem ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića, osumnjičenog za kaznena djela s područja gospodarskog kriminala.

Policija je rano ujutro počela s istragom, najprije u Jankovićevoj obiteljskoj kući u Ljubljani, a kasnije i u njegovu gradonačelničkom uredu.

Slovenski mediji, pozivajući se na izvore bliske istražnim organima navode da je predmet policijske istrage prelijevanje novca, odnosno sumnjive transakcije, između općine, tvrtke Grep, poduzeća u vlasništvu Jankovića i njegovih sinova te nekolicine građevinskih tvrtki, prilikom gradnje sportskog centra Stožice u Ljubljani, te da bi osumnjičeni u slučaju da budu osuđeni mogli dobiti i do osam godina zatvora.

Policija je prilikom pretresa u Jankovićevu uredu zaplijenila nekoliko računala i jedan iPad, a u kući računalo njegove supruge te su, po Jankovićevim riječima, odnijeli dokumentaciju vezanu uz gradnju sportsko-trgovačkog centra Stožice.

Osim gradonačelnika, osumnjičeni su njegovi sinovi Jure i Damijan, na koje je prenio vlasništvo građevinske tvrtke Electa koju je sam osnovao, zatim nekadašnja financijska direktorica Mercatora Jadranka Dakić, direktor Grepa Uroš Ugrin i vlasnik tvrtke Energoplan Zlatko Sraka.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u