Pop-up nastambe za beskućnike u Londonu

Objavljeno 14.11.2012 - Zanimljivosti

Pop-up nastambe za beskućnike u Londonu

Nakon pop-up barova i pop-up stadiona koji su iskakali diljem Londona tijekom Ol 2012, na red su došle pop-up nastambe za beskućnike. Osmislili su ih arhitekti studija Levitt Bernstein, a cilj im je da posluže kao privremeni domovi za beskućnike

Garaže u londonskoj četvrti Hackney koje stoje neiskorištene uskoro bi mogle dobiti namjenu, a ujedno i, barem privremeno, poslužiti kao rješenje zbrinjavanja ljudi koji žive na ulicama. Umetanjem samostojećih unutarnjih struktura bit će pretvorene u tzv. pop-up nastambe.

U sklopu projekta Pop-up Hawse (Homes through Apprenticeships With Skills for Employment) arhitekata studija Levitt Bernstein, garaže će postati privremeni domovi. Unutar zidova garaža bit će instalirane sklopive strukture koje se sastoje od nosivog zida i dvije pregradne stijene. Tako će biti dobivene tri prostorije, blagovaonica, spavaonica i toalet.

Nakon što kroz dvije godine počne planirano rušenje garaža, unutarnje tzv. pop-up strukture jednostavno će bit premještene na drugo mjesto.

Prenamjena objekata koštala bi 13 tisuća funti.

Iako su se pojavile kritike ideje da se beskućnike smješta u otpisane gradske prostore, brojne humanitarne udruge posvećene radu s ljudima na ulici pozdravile su ideju.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u