Dani istarske šparoge u Trevisu
Objavljeno 19.04.2011 - Vijesti

U mjesecu kada se na području sjeverozapadne Istre u čak 33 restorana i konobe nude posebno pripremljeni kreativni meniji na bazi divljih šparoga, održana je i posebna promotivna večera za medije i ostale uzvanike s područja sjeverne Italij
Hotel & Country Club Relais Monaco nedaleko Trevisa 14. je travnja bio domaćin eventa kojeg su uz podršku Turističke zajednice Istre organizirali klaster turističkih zajednica Umag-Novigrad-Brtonigla-Buje i specijalizirani magazin za enogastronomiju ‘Papageno’.
Dani istarske šparoge koji ove godine bilježe svoju 5. godišnjicu predstavljeni su delicijama koje su pripemale konobe ‘A Casa’ iz Grupije, ‘Nono’ iz Petrovije te ‘San Rocco’ iz Brtonigle. Kroz priču o istarskoj šparogi koja se može pripremati i degustirati od predjela do deserta posjetititelje je vodila novinarka Jelena Vitasović, a za autentičnost i cjelovitost priče pobrinuli su se renomirani vinari Moreno Degrassi iz Savudrije i Luciano Visintin iz ‘Veralde’ iz Brtonigle, dok su posebnosti kvalitetnih ulja kombiniranih s prezentiranim jelima gostima su objasnili predstavnici uljara ‘Babić’ iz Novigrada i ‘Cuj’ iz Farnežina kraj Umaga.
Cijeli će događaj biti i dodatno popraćen kroz posebnu reportažu u novom broju magazina ‘Papageno’, istaknuto je između ostalog u priopćenju.
Vrati se natrag