Zrakoplovna buka iznad Rijeke

Objavljeno 24.03.2010 - Vijesti

Zrakoplovna buka iznad Rijeke

Današnji glasni zvukovi vojnih zrakoplova iznad Rijeke i Opatije uplašili su neke stanovnike na Kvarneru.

Zrakoplovi hrvatskog vojnog zrakoplovstva nadlijetali su iznad Rijeke radi redovitih aktivnosti, kako nam javljaju iz centra za obavješćivanje PGŽa 112.

Neslužbeno saznajemo da nazočnost  vojnih zrakoplova u Rijeci je usko povezan s posjetom srbijanskog predsjednika Hrvatskoj u Opatiji i s njegovom sigurnošću.

Zrakoplov srbijanskog predsjednika sletio je u krčku zračnu luku, gdje je Tadića dočekao hrvatski predsjednik. Tadić i Josipović će s Krka brodom Hrvatske ratne mornarice otići u Opatiju gdje će oko 13 sati početi njihov prvi sastanak.

Opatija je izabrana da bi se susretu dao neformalniji karakter, jer se za onaj formalni još nisu stekli uvjeti, kažu na Pantovčaku. Josipoviću je stalo da se dijalog otvori i da traje, a činjenica da Tadić dolazi u Opatiju pokazuje njegovu želju i volju za istim.

Teme razgovora bit će problem granice, izbjeglica, nacionalnih manjina, prekogranični kriminalitet te suradnja u regiji.

Petnaest godina nakon rata za nezavisnost Hrvatske novi hrvatski predsjednik Ivo Josipović svim svojim izjavama dao je naslutiti da je spreman pružiti ruku Srbiji i okrenuti novu stranicu u odnosima, ali pod određenim uvjetima. Želimo poboljšati naše odnose, to je jedan od najvažnijih ciljeva moga predsjedničkog programa, izjava je koju smo mogli čuti od predsjednika Josipovića. 

Političari Hrvatske i Srbije moraju se aktivnije angažirati u korist pomirbe jer sadašnja generacija ne smije probleme prebaciti na sljedeću generaciju, probleme treba riješiti jednom zauvijek, izjavio je Josipović u intervjuu za AFP početkom mjeseca.

Odnosi Hrvatske i Srbije nazadovali su nakon hrvatskog priznanja neovisnosti Kosova, što je došlo do izražaja i prošloga mjeseca kada Tadić nije došao na Josipovićevu inauguraciju.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u