fbpx

Gastronosmski festival Biser mora na Brač je privukao oko 1000 gostiju

Objavljeno 13.04.2010 - Vijesti

Prvi put u pet godina održavanja gastronomskog festivala “ Biser mora” u Supetru na Braču, zlato je osvojila žena, Slovenka Edina Šabić.

Srebro je pripalo Čehu, Karelu Matijažu, dok su broncu podijelili Branko Podmenik iz Slovenije i Hrvat, Frane Šerka.

U finalu “Bisera Mora” kojeg je od 8. do 11. travnja u Supetru na Braču organizirao splitski Savez kuhara mediteranskih i europskih regija ( SKMER), za Kup se natjecalo deset  finalista.

U završnom natjecanju kuhari su po vlastitoj volji pripremali, predjelo, glavno jelo i desert od bez da su prethodno bili upoznati s namirnicama, koje su dobili u zatvorenoj kutiji tzv. bleck boxu.

Još jedan od zanimljivih događaja u sklopu manifestacije, kojeg je organizirala Turistička zajednica Supetra, za novinare I Vip uzvanike bio je i gastro tura – posjet najboljim restoranima sjevernog Brača.

Sudionicima gastro ture tako je predstavljena gastronomska i kulturna ponuda otoka s posebnim naglaskom na gastronomske delicije od mlade janjetine, te autohtone slastice poput torte hrapaćušu  hroštule.

Gastronomski festival “ Biser mora na Brač je privukao oko 1000 gostiju, a u njemu je sudjelovalo i 200 kuhara iz 14 zemalja svijeta.

U projekt su bili uključeni gotovo svi iz lokalne sredine od restorana, hotela, pansiona I ostalih djelatnika u turizmu.

U protekla četiri dana na Braču je u sklopu ove gastro manifestacije održan  cijeli niz edukativnih radionica, izložbi,  predavanja vezana uz gastronomiju, kulinarski gastro show, ali i  snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana “1000 bijelih kapa”.

piše : Mario Vukašin

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama