Hrvatska je opet IN na EXPOu

Objavljeno 11.05.2010 - Kultura

Ako je suditi prema prvim dojmovima nakon otvorenja EXPO-a, dosad najveće svjetske izložbe gospodarstva, kulture, znanosti i tehnologije koja se ove godine održava u Šangaju, izložbeni koncept Republike Hrvatske koji je osmisli

Interes posjetitelja za Hrvatsku i Hrvatski paviljon može se pripisati atraktivnom izgledu paviljona, žarko crvenoj boji pročelja u kombinaciji s dinamičnim bijelim zastavicama te audiovizualnom sadržaju unutar paviljona koji je svojom jezgrovitošću pravo osvježenje.

Posjetitelji velik interes pokazuju i za prodajni dio s ponudom kravata, rubaca, šalova i kožne galanterije Croata. Iznenađeni su činjenicom da je Hrvatska domovina kravate, uzorkom pletera, glagoljicom te podacima iz hrvatske i europske povijesti koje mogu dobiti od djelatnika koji rade u paviljonu.

VIP salon paviljona posjetili su i u knjigu dojmova se upisali rumunjski i turski nacionalni povjerenici, direktor Turkish Airlinesa u Šangaju te predstavnici Kinesko-njemačkog paviljona. Posebno valja istaknuti posjet direktora paviljona kineske provincije Liaoning, Zhangaa Xizhua, koja ima 44 milijuna stanovnika, u kojoj se nalazi luka Yinkou, s kojom je luka Rijeka potpisala Ugovor o gospodarskoj suradnji.

Ove je godine moto EXPO-a Bolji grad, bolji život, budući da 55 posto svjetskog stanovništva živi u gradovima. Urbani život diktira kvalitetu života, a zemlje sudionice tijekom 184 dana trajanja izložbe pokazuju svoje shvaćanje tematike, s naglaskom na okoliš i održivi razvoj.

HRT

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u