Bajkovita drama „Somewhere city“ u HNK Rijeka

Objavljeno 15.05.2010 - Kultura

Bajkovita drama „Somewhere city“ u HNK Rijeka

U riječkom je HNK-u Ivana pl. Zajca odigrana premijera bajkovite drame „Somewhere city“, a sljedećeg je dana kazalište i dalje bilo prepuno znatiželjnika koji su došli pogledati predstavu nastalu po ideji Gorana Lelasa

Predstava, prikladna za djecu i one slobodna uma pokazala se pravim pogotkom za riječki HNK. Bajkoviti kostimi izlagani u New Yorku oduševili su prisutne već na samome početku; živopisni likovi poput Sive mase – glavnog antagonista, mačke-poliglota ili pak, indijanske braće raštrkane po svijetu, donose niz univerzalnih pouka prezentiranih mladima na originalan i komičan način.

Govor na talijanskom koji je ponekad više, a ponekad manje vjerodostojno preveden na hrvatski, te ponekad više, a ponekad manje pravovremeno prikazan publici odisao je pozitivnom energijom koja se u današnje vrijeme sve teže pronalazi u narodnom humoru.

Iako predstava odašilje poruke mira i potrebe za očuvanjem okoliša, čini se kako u samoj fabuli postoje rupe i nelogičnosti, koje se valjda opravdavaju nužnom otvorenošću uma publike.

 

Tekst: Josip Potnar

Foto: Nina Glavić 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u