Vrhunac turističke sezone u Hrvatskoj

Objavljeno 31.07.2010 - Turizam

Turistička sezona je na vrhuncu, očekivane gužve na cestama. Samo na graničnom prijelazu Macelj od ponoći je u Hrvatsku do podneva ušlo više od 20.000 putnika. Na izlazu s autoceste u Lučkom kolona je bila dugačka i do 17 km

U splitskoj zrakoplovnoj luci oboren je rekord. Ukupno 120 zrakoplova i više od 22.000 putnika proći će danas kroz taj aerodrom. To je najveći zabilježen promet od kada je izgrađen prije 45 godina. Avioni slijeću i uzlijeću svakih 5 minuta. Nema duljih čekanja na ukrcaj niti kašnjenja letova. Promet inače raste od početka godine.

Kada bismo usporedili srpanj, to je negdje povećanje od 15%. Ukupno od početka godine do danas kažimo da je to 3,5%-tno povećanje prometa, rekao je šef Službe prihvata i otpreme Zračne luke Split Mate Melvan.

Navala na Istru

Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji, Kaštela, Plovanije i Požana, od jučer do podneva u Hrvatsku je ušlo ukupno 82.807 putnika, od toga 77.447 inozemnih, izvijestila je istarska policija.

U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih graničnih prijelaza napustilo 68.793 putnika. Samo tijekom jutra u Istru je ušlo 31.496 putnika, od kojih 29.840 stranih.

Unatoč pojačanom prometu na graničnim prijelazima nisu zabilježeni zastoji i gužve, a tijekom jutra na istarskom ipsilonu na izlazu iz zemlje kolona vozila bila je duga devet kilometara.

Od inozemnih gostiju pri ulasku u Hrvatsku najbrojniji su bili Slovenci, Talijani, Nijemci i Austrijaci. Prema podacima prometne policije tijekom jutra na istarskim cestama dogodilo se pet prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak u Hrvatsku je od ponoći do 11 sati ušlo  31.200 osoba u 8930 osobnih vozila i 88 autobusa, a promet se odvijao bez duljih čekanja, izvijestili su iz postaje Granične policije u Rupi.

Promet na ta dva granična prijelaza u Primorsko-goranskoj županiji bio je pojačan, no bez duljih čekanja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama