9. Festival istarske supe – Rovinjsko Selo

Objavljeno 21.01.2023 - Zanimljivosti

9. Festival istarske supe – Rovinjsko Selo

Još je u tijeku zabavni dio programa 9. Festivala istarske supe koji se održava u Rovinjskom Selu.

Ovo je festival posvećen izradi i čuvanju tradicije istarske supe koji daje mogućnost i kreativnog izražavanja uključenih timova u natjecanje za najbolju supu. Naime, večeras se devet timova natjecalo u kategoriji kreativne i tradicionalne istarske supe. Timovi koji su sudjelovali jesu: Studis – VELERI s Veleučilišta Rijeka koji su supu pripremali sa studentskim vinom i vinima Poletti, zatim tim Specijalisti koji su supu pripremali s vinima iz podruma Vina Cossetto i Agapito Vina, tim In Sylvis koji je supe pripremao s vinima In Sylvis Vina. Natjecali su se i timovi Prikodraga koji su koristili vina Fameje Matošević, zatim tim Čuvari Istrijanskeh Užanci iz Žminja, tim Rekreativo iz Rovinjskog Sela, tim Strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja, tim Agrorovinja i tim Moramo i to provati. Po prvi puta se ocjenjivala i „najbolja kumpanija“ – najbolje prezentirani i ekipirani tim. Ocjenjivačku komisiju činili su: predsjednica Blanka Sinčić Pulić, Davor Šišović (Bookaleta portal) i Vladimir Torbica, pročelnik Upravnog odjela Istarske županije za kulturu i zavičajnost.

Oko 21 sat, uz brojnu nazočnu publiku, proglašeni su ovogodišnji pobjednici odnosno tim koji je prema rezultatima ocjenjivanja pripremio najbolju istarsku supu. U kategoriji Tradicionalne istarske supe najviše bodova osvojio je tim Čuvari Istrijanskeh Užanci iz Žminja. I to nije sve – jer isti je tim osvojio najviše bodova i u kategoriji Kreativne istarske supe. Doista su bili lijepo usklađeni i vrijedni te je isti tim osvojio i nagradu za „najbolju kumpaniju“. Svi timovi dali su svoj maksimum i bili vrijedni ne bi li osvojili nepca velikog broja posjetitelja. No, ocjenjivačka komisija je s najvišim ocjenama ocijenila supe navedenog tima iz Žminja i to s ukupno 57 bodova za tradicionalnu istarsku supu, a za kreativnu istarsku supu su dobili ukupno 60 bodova.

Organizatori su se zahvalili svim timovima na dolasku i na vrijednom radu prilikom pripreme supa. Veseli glazbeni program i zabava počeli su uz Le Mond bend oko 22 sata te će trajati još dugo u noć.
Vidimo se i sutra u Rovinjskom Selu kada nas očekuje Antonja – 32. Izložba vina i 20. izložba maslinovih ulja Rovinjštine!

Autor: Karmen Radetikio

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama