Agrokorovim zaposlenicima u Hrvatskoj 50 posto veće božićnice

Objavljeno 26.11.2018 - Gospodarstvo

Agrokorovim zaposlenicima u Hrvatskoj 50 posto veće božićnice

Zaposlenici Agrokora u Hrvatskoj dobit će 50 posto veće božićnice, koje će iznositi 1.500 kuna, a dar za djecu će iznositi do 600 kuna za svako dijete, čime će se krajem godine za nagrađivanje zaposlenika isplatiti više od 35 milijuna kuna, objavljeno je u ponedjeljak iz Agrokora.

Kako se navodi u priopćenju, izvanredna uprava danas je zaključila dogovor o isplati božićnica s reprezentativnim sindikatima, potpisnicima kolektivnih ugovora u kompanijama koje su u većinskom vlasništvu Agrokora u Hrvatskoj.

Sporazum su dogovorili izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško, njegova zamjenica Irena Weber te predsjednici uprava Agrokorovih kompanija s predstavnicima sindikata koji su potpisnici kolektivnih ugovora.

Kako ističu iz Agrokora, dogovoreno je 50-postotno povećanja božićnice, što znači isplatu od 1.500 kuna božićnice za zaposlenike Agrokora u Hrvatskoj.

Dogovorom je potvrđen i dar za djecu u iznosu do 600 kuna za svako dijete, kao i poklon-paketi i prigodne božićne predstave za više od 9.000 djece.
“Na takav će način Agrokor pred sam kraj godine ukupno isplatiti više od 35 milijuna kuna svojim zaposlenicima kao vid zahvale na njihovom radu i doprinosu”, ističu iz Agrokora.

Izvanredni povjerenik Peruško je izjavio kako je ovaj dogovor važan, jer su njime dodatno nagradili zaposlenike koji su, jednako kao i kompanije u kojima rade, u posljednjem razdoblju bili izloženi brojnim izazovima.

Irena Weber je istaknula kako je u proteklom razdoblju poduzet niz aktivnosti kojima je dodatno unaprijeđeno radno okruženje Agrokora i njegovih kompanija. “U ovoj godini intenzivno smo zapošljavali i otvarali nova radna mjesta pa je tako samo u maloprodaji i logistici Konzuma zaposleno više od 1.300 ljudi”, kazala je Weber.

Predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić je zahvalila izvanrednoj upravi i upravama Agrokorovih kompanija na tome što je prepoznata važnost socijalnog dijaloga i pravnog okvira za radne odnose u kompanijama, u formi kolektivnih ugovora. “Kao predsjednica Sindikata trgovine iznimno sam zadovoljna činjenicom da će najveći hrvatski poslodavac u segmentu trgovine – Konzum, a s njim i Tisak, Velpro Centar i Roto dinamic, svim svojim zaposlenicima omogućiti ovo značajno povećanje božićnice”, kazala je.

I predsjednik Sindikata PPDDIV-a Denis Paradiš je pozdravio odluku izvanredne uprave da u ovoj godini božićnica za radnike Agrokora bude isplaćena u većem iznosu od dogovorenog kolektivnim ugovorom. “Očekujemo i nadalje takve odluke koje će sigurno imati utjecaja na zadržavanje postojeće radne snage i povećanje zaposlenosti, izjavio je Paradiš.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama