fbpx

Aleksandar Vučić ponovno zapalio Srbe u Hrvatskoj kao i 1995.

Objavljeno 19.02.2018 - Vijesti

Aleksandar Vučić ponovno zapalio Srbe u Hrvatskoj kao i 1995.

Srpsko narodno vijeće pod utjecajem ili točnije rečeno HUŠKANJEM Aleksandra Vučića za vrijeme dok je bio u Hrvatskoj, objavilo je Izjavu o pravima Srba u Hrvatskoj, usvojenu na trećoj Velikoj skupštini održanoj prošlog tjedna, u kojoj se ocjenjuje da u proteklih pet godina položaj Srba u Hrvatskoj nije unaprijeđen, nego je u nizu aspekata navodno i unazađen!? Ovakva izjava je šokirala Hrvate i cjelokupnu hrvatsku javnost koja je već godinama ne broji krvna zrnca građana Hrvatske jer su si građani Hrvatske koji poštuju Ustav i zakone Hrvatske jednaki.

U Izjavi iznose 13 konkretnih zahtjeva čijim bi se ispunjenjem, smatraju poboljšali uvjeti života i položaj Srba u Hrvatskoj.

Među ostalim, traže stambeno zbrinjavanje Srba, njihovo aktivno zapošljavanje, hitnu registraciju srpskih škola u Hrvatskoj te vlastiti radijski servis. Međutim najviše je prašine podignuo onaj da žele status manjinskih samouprava. Čime bi ostvarili prava na tragu autonomije, kakva nemaju ostale manjine.

Predstavnici Srba tvrde da nije riječ o novim zahtjevima, nego da proistječu iz doba potpisivanja Erdutskog sporazuma sredinom devedesetih. Traže i rad na osiguravanju povratka izbjeglica iz Srbije te utvrđivanje sudbine nestalih i ubijenih Srba.

Tijekom posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića skrenuli su pozornost na razmjerno zapošljavanje Srba u javnim službama, što je također jedan od ovih zahtjeva. Jamči im to Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, koji se, uvjeravaju, ne provodi.

U 13 točaka predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ne vidi ništa što već nije regulirano postojećim zakonima. Postoje zakoni, postoje mjere koje je donijela hrvatska vlada. Treba se držati onoga što je dogovoreno, treba se držati zakona i prava koja imaju manjine u Hrvatskoj i to je rješenje, rekao je Jandroković.

No, sve veći broj Hrvata se pita zašto je patološkom lažljivcu Aleksandru Vučiću dopušteno da legalno na području države Hrvatske ponovno huška hrvatske Srbe na djelovanje koje će ponovno udaljiti ova dva naroda kako unutar Hrvatske, tako i izvan nje!?

Protiv radikala Vučića okreće se i sve veći broj srbijanskih intelektalaca, a kako je na svoj način objasnio srbijanski sportski novinar tko je ustvari Aleksandar Vučić najbolje da pogledate u slijedećem videu:

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama