ANU RUCNER I DUBRAVKU MUŠOVIĆ-ŠEPAROVIĆ KONCERTOM ODUŠEVIILI MLADI TALENTI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Objavljeno 12.03.2020 - Zanimljivosti

ANU RUCNER I DUBRAVKU MUŠOVIĆ-ŠEPAROVIĆ KONCERTOM ODUŠEVIILI MLADI TALENTI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

U najstarijoj i najljepšoj zagrebačkoj koncertnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda održan je nesvakidašnji koncert s plemenitim ciljem. Mladi i iznimno talentirani korisnici Zaklade “Hrvatska za djecu”, njih ukupno devetero, imali su jedinstvenu priliku pokazati ono u čemu su najbolji – a to je glazba. Na koncertu su nastupili: Agata Ribić, Petar Miličević, Dan Bantić, Dominik Žarko Jakovljević, Ante Jakovljević, Ema Boljevčan, Marko Boljevčan, Petra Boljevčan i Stjepan Magdić.

Ovu čuvenu pozornicu ovog su puta dijelili sa svjetski poznatom violončelisticom Anom Rucner, opernom pjevačicom Dubravkom Mušović – Šeparović, pijanistom Darkom Domitrovićem te Tihomirom Hojsakom i Filipom Novoselom, duetom kontrabasa i tambure.

Koncertnom dvoranom širili su se najljepši zvuci ikad skladanih glazbenih komada Brune Bjelinskog, Henri Rabauda, J.S. Bacha, Stanislava Wisnievskog, Ludwiga van Beethovena te mnogih drugih, a sve u izvedbi mladih i talentiranih korisnika Zaklade “Hrvatska za djecu” koji su očarali publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu. Podršku mladim talentima svojim divni notama i skladbama dali su brojni poznati glazbeni izvođači.

“Zaklada već kontinuirano 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu i razvoju djece u Republici Hrvatskoj. Jedna od 25 potpora koje Zaklada odobrava za fizičke osobe odnosno obitelji u potrebi je i potpora za nadarenu djecu. Zaklada sufinancira kupnju instrumenata, podupire njihova putovanja na natjecanja i sl. Ovim koncertom smo željeli predstaviti naše najmlađe ambasadore i izraziti svoj stav: razvoj talenata i vještina ne smije biti ograničen nedostatkom novca. Zaklada to prepoznaje i djeluje kao učinkovita platforma Vlade Republike Hrvatske u svakodnevnom poboljšavanju uvjeta rasta i razvoja djece!” – istaknula je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu”.

“Izuzetno mi je drago što sam večeras imao priliku nastupiti na ovakvome koncertu. Ovo je moj prvi koncert na kojem sam pozornicu dijelio s velikim i vrhunskim glazbenim imenima i zaista mogu reći kako mi se ispunio dugogodišnji san. Naporan rad svakako se isplati i radi ovakvih koncerata nije mi žao ni što naporno vježam, čak i po dva puta dnevno. Zahvalan sam i Zakladi “Hrvatska za djecu” koja mi je odobrila financijska sredstva kojima je sufinancirala kupnju mog novog klarineta bez kojeg ne bih mogao dalje napredovati.” – zaključio je sedamnaestogodišnji Dan Bantić, učenik glazbene škole Blagoja Berste iz Zagreba, dvostruki regionalni i državni prvak Hrvatske u svojoj kategoriji.

“Kao glazbenica znam koliko je ovaj naš “posao” izazovan i skup. Potrebno je kupiti instrumente, održavati ih, školovati se. No, prije svega u glazbu se treba zaljubiti. Divno je baviti se glazbom. Poseban je doživljaj stopiti se s instrumentom. Stoga pohvaljujem svu talentiranu djecu koja su odlučila raditi na sebi. Pohvaljujem i Zakladu “Hrvatska za djecu” na njihovom humanom činu.” – istaknula je Ana Rucner, violončelistica.

Autor: Iva Turalija
Foto: Filip Popović

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama