fbpx

Australian Open: Čilić u tri seta bolji od Tomica

Objavljeno 14.01.2019 - IzdvojenoSport

Australian Open: Čilić u tri seta bolji od Tomica

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo prvog Grand Slam turnira sezone nakon što je u prvome kolu svladao domaćeg tenisača Bernarda Tomica sa 6-2, 6-4, 7-6 (3) poslije dva sata i pet minuta igre.

U prvom setu, koji je trajao 34 minute, Čilić je kod rezultata 3-2 uzeo servis suparniku i poveo 4-3. Poslije toga hrvatski je tenisač dobio svoj servis i onda još jednom suparniku uzeo servis za vodstvo od 1-0 u setovima.

Drugi set je bio izjednačeniji, svaki je tenisač čuvao servis do pred kraj, iako je Tomic imao tri prilike za uzimanje servisa Čiliću. No, na kraju seta je hrvatski tenisač iskoristio priliku i uzeo servis australskom tenisaču za vodstvo od 2-0 u setovima.

U trećem setu situacija nalik onoj iz prvog seta. Čilić uzima servis Australcu za vodstvo od 4-2, ali nakon toga Tomic više ne gubi svoj servis i na kraju uzima servis hrvatskom tenisaču, prvi put u meču za 5-5. Taj je set otišao u tiebreak koji je na kraju dobio Čilić 7-3.

Čilić je u meču servirao 24 asa, a Tomic 12. Hrvatski je tenisač bio bolji i na prvom i na drugom servisu (78 i 64 posto naprama 64 i 45 posto). Čilić je samo jednom izgubio servis, a Australcu je uzeo njegov četiri puta.

Ovo je bio četvrti susret između Čilića, sedmog tenisača svijeta, i Tomica, 88. na ATP ljestvici i treća pobjeda Hrvata.

U drugom kolu Čilić će igrati protiv Amerikanca MacKenzieja McDonalda, 81. na ATP ljestvici, s kojim do sada nije igrao.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama