BAHATOST: Hrvatska nema sreće s mlađim predsjednicima

Objavljeno 30.08.2020 - IzdvojenoVijesti

BAHATOST: Hrvatska nema sreće s mlađim predsjednicima

Milanovićevo zadnje putovanje za Albaniju koje je navodno bilo i službeno i neslužbeno i za koje nije bilo potrebno napisati putni nalog jer kako sam Milanović kaže da on ne vidi tko bi taj putni nalog trebao pisati, ukazuje na svu netransparentnost ureda predsjednika Hrvatske već cijeli niz godina.

Hrvatska nema sreće sa zadnja dva mlađa predsjednika (Kolinda i Milanović) jer su upravo oni pokazali najveću neosjetljivost na senzibilnost građana oko trošenja našeg novca. Oboje predsjednika bili su u svojim izjavama bahati, trivijalni i potpuno su privatizirali svoje funkcije i počeli ih koristiti samo za svoj interes! Kolinda je sramotila naciju svojim kreveljenjem kroz svoje pjevačke nesposobnosti te s neprimjerenim selfijima po svijetu, a Milanović sa svojim izjavama, bahatošću i nepoštivanjem hrvatskih političkih tradicija!

Milanović tvrdi da on putne naloge ne treba imati čak niti samo radi evidencije gdje je bio i koliko dugo jer je on navodno predsjednik republike koji ne mora imati nikakvu evidenciju i nikome ne polaže račune gdje je bio, s kime i koliko!

Povjerenstvo za sukob interesa na održanom radnom sastanku zaključilo je da će se u predmetu Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji je otvoren povodom putovanja Predsjednika u Republiku Albaniju, zatražiti dodatno očitovanje od Ureda Predsjednika te očitovanja Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova’.

Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u posjetu Albaniji bio je 12. i 13. kolovoza. Prvog dana posjeta iz Ureda Predsjednika priopćeno je da je Milanović predsjedniku Vlade Albanije Ediju Rami u posjet otputovao privatno i na njegov poziv.

No, 25. kolovoza iz Ureda Predsjednika objavljeno je da je predsjednik Milanović putovao službeno:

‘Putovanje predsjednika Republike Hrvatske je bilo ju sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti. Napominjemo da prilikom svih posjeta, posebno kada se radi o posjetima stranim dužnosnicima, predsjednik Republike Hrvatske uvijek predstavlja Republiku Hrvatsku.’

Ministarstvo obrane jučer je potvrdilo da je predsjednik Republike od 11. do 14. kolovoza na raspolaganju imao vojni brod i helikopter u odlasku i povratku iz Albanije, a da su ukupni troškovi prijevoza iznosili ‘nešto više od 100 tisuća kuna’.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković komentirala slučaj za N1:

‘Imamo dvije kontradiktorne informacije; prvo najavu da će biti riječ o privatnom putu, da bi se potom objavilo da je bila riječ o službenom putu.’

Rekla je da se do sada samo ured premijera Andreja Plenkovića oglušio poslati sve dokumente, kao i to da ‘nije došlo nikakvo pojašnjenje na dopis od prije par dana’, u kojem je iz Ureda Predsjednika objašnjeno da je put predsjednika u Albaniju ipak bio služben.

Na ovu temu Milanović je napravio i konferenciju za tisak na kojoj je vrlo bahato odgovarao na pitanja, a često je potpuno nervozno i nepristojno prekidao novinare za vrijeme dok su postavljali pitanja.

Kako je izgledala navedena pressica pogledajte ovdje:

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama