fbpx

Baltičke trgovine miču rusku i bjelorusku robu s polica

Objavljeno 24.02.2022 - GospodarstvoIzdvojenoVijesti

Baltičke trgovine miču rusku i bjelorusku robu s polica

Veliki baltički lanci trgovina mješovitom robom rekli su u četvrtak da će zbog ruske invazije na Ukrajinu s polica trgovina ukloniti robu ruskog i bjeloruskog podrijetla.

– Ovu odluku donijeli smo nakon što su ruske trupe izvršile invaziju na Ukrajinu s ruske i bjeloruske teritorije, kazala je Ernesta Dapkiene, glasnogovornica najvećeg litavskog lanca trgovina Maxima. Roba iz Rusije i Bjelorusije, uglavnom alkoholna pića, činila je samo 1.3 posto Maximine prodaje.

Iz Rimija, još jednog velikog trgovačkog lanca, kazali su da će ukloniti ruske proizvode iz svojih trgovina u Litvi, Latviji i Estoniji, izvijestili su iz novinske agencije BNS.

– Cijenimo i poštujemo drugačija mišljenja i u potpunosti podržavamo pronalazak mirnih rješenja u svim konfliktnim situacijama. Stoga, obustava suradnje s ruskim tvrtkama čini nam se kao logičan i nužan potez u trenutnoj situaciji, kazao je Vaido Padumae, izvršni direktor kompanije Rimi Estonia.

EU je najavila nove sankcije protiv Bjelorusije zbog uloge te zemlje u napadu Rusije na Ukrajinu. Ukrajinska granična služba priopćila je da su ruske trupe uz bjelorusku potporu koristile Bjelorusiju kao jednu od ulaznih točaka.

SAD je u četvrtak uveo sankcije za 24-ro državljana Bjelorusije bliskih predsjedniku Aleksandru Lukašenku i dvije banke u državnom vlasništvu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama