fbpx

Banožiću nestaje sinkopa kad radi za vlastitu korist! Svega se sjeti u sekundi….

Objavljeno 16.11.2023 - Vijesti

Banožiću nestaje sinkopa kad radi za vlastitu korist! Svega se sjeti u sekundi….

Prema zakonu o izboru zastupnika u Hrvatski sabor bivši ministar Mario Banožić za aktiviranje saborskog mandata ima rok od 8 dana od razrješenja. Banožićeva odvjetnica kazala je večeras medijima da je u njegovo ime podnijela zahtjev za aktivaciju saborskog mandata.

Tim zahtjevom traži i da se mandat stavi u mirovanje te da se aktivira upotreba takozvane 6+6 povlastice. To podrazumijeva da mu se idućih šest mjeseci isplaćuje puna dužnosnička plaća, a idućih šest polovica.

Postoje i drugi zakoni poput Zakona o upravnom postupku koji bi mogli omogućiti Mariju Banožiću povratak u Sabor i ako prekorači rok od 8 dana, javila je ranije danas iz Sabora Tatjana Munižaba.

– No, kad se uključi onaj politički dio mozga, dodala je – “koji bi to bio interes HDZ-a, a i samog Marija Banožića – da se vrati u Sabor?”.

Banožić uživa dužnosničku povlasticu 6+6 (šest mjeseci puna plaća, 6 mjeseci polovina plaće). S druge strane, HDZ-ova većina, iako tanka, stabilna je. Iznosi 77 zastupnika. Povratkom Marija Banožića i dalje bi to bilo tako, ali samo na papiru. Fizički, to bi bilo 76. Naime, Banožića čeka dugi oporavak, sudski postupak, a možda i zatvor. To znači da bi tijekom glasanja, svi koalicijski partneri morali biti u Saboru kako bi zakonski prijedlozi zakonski – prošli, zaključila je Munižaba.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama