Barakude na krilima Jokovića do svjetske bronce!

Objavljeno 27.07.2019 - Sport

Barakude na krilima Jokovića do svjetske bronce!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je sedmo uzastopno odličje na svjetskim prvenstvima!

U dvoboju za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu izabranici Ivice Tucka svladali su Mađarsku 10:7 (2:1, 2:2, 2:2, 4:2). Sjajnu utakmicu odigrao je Maro Joković koji je postigao čak šest pogodaka za Hrvatsku, dok su po jedan gol zabili Luka Lončar, Lovre Miloš, Anđelo Šetka i Hrvoje Benić. Za Mađare su po dva gola postigli Krizstian Manhercz i Balazs Harai, a po jedan su dodali Daniel Angyal, Gergo Zalanki i Marton Vamos.

Tijekom čitavog dvoboja Hrvatska je bila samo jednom u rezultatskom minusu i to na samom početku kada je Harai iskoristio igrača više za vodstvo Mađarske od 1:0. No, do kraja prve četvrtine su Lončar i Joković uspjeli preokrenuti rezultat. Iako je Hrvatska nakon uvodnih osam minuta imala vodstvo od 2:1, stjecao se dojam kako ta prednost nije dovoljno izražena s obzirom da su naši igrači imali čak šest situacija s igračem više, a Mađari samo tri.

U drugoj četvrtini Mađari su uspijevali izjednačavati na 2:2 i 3:3 preko Vamosa i Manhercza, no Hrvatsku su u prednosti držali Joković i Miloš. Imala je Hrvatska nekoliko izglednih prilika za odlazak na dva gola prednosti još u tom periodu igre, no nije ih iskoristila, ali jest u prvoj minuti trećeg dijela kada je Joković iskoristio peterac nakon prekršaja na Vrliću. Kod rezultata 5:4 Lončar je promašio dva “zicera” kojima je mogao odvesti Hrvatsku na veću razliku, pa je Mađarska držala rezultatski priključak sve do kraja treće četvrtine kada je rezultat glasio 6:5 za Hrvatsku.

Ipak, u posljednjih osam minuta zablistao je Joković, s dva uzastopna gola prvo je odveo Hrvatsku do 8:5 pet minuta prije kraja susreta. Mađarska se ni tada nije predala već je s dva uzastopna gola s igračem više u bazenu preko Haraija i Zalankija stigla na 8:7 nešto više od tri minute prije kraja. Tada je na scenu ponovno stupio Joković i fantastičnim udarcem s velike udaljenosti pogodio za 9:7. Konačni rezultat postavio je Benić nešto više od minute prije kraja, a zanimljivo je kako je taj pogodak bio jedini na utakmici koji je postignut s istim brojem igrača u bazenu. Svi prethodni su padali ili u situacijama s igračem više ili iz peteraca.

Hrvatska je tako produžila niz osvajanja medalja na SP-ima na sedam. Niz je počeo još 2007. u Melbourneu osvajanjem zlata, uslijedile su bronce 2009. (Rim), 2011. (Šangaj) i 2013. (Barcelona), srebro 2015. u Kazanu i zlato 2017. u Budimpešti.

HRVATSKA – MAĐARSKA 10:7 (2:1, 2:2, 2:2, 4:2)

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović, Lončar 1, Joković 6, Benić 1, Vukičević, Bušlje, Miloš 1, Vrlić, Šetka 1, García, Marcelić

MAĐARSKA: Nagy, Angyal 1, Manhercz 2, Zalanki 1, Vamos 1, Mezei, Sedlmayer, Jansik, Pohl, Varga, Batori, Harai 2, Vogel

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 8/16, Mađarska 6/19
PETERCI: Hrvatska 2/2, Mađarska 1/1

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama