fbpx

Beč ima fitness centre pod vedrim nebom

Objavljeno 28.07.2020 - Sport

Beč ima fitness centre pod vedrim nebom

U gradskim motoričkim parkovima mogu vježbati građani svih dobnih skupina – i to besplatno

Ljeto u Beču nikad nije dosadno. Čak i kad su temperature preniske za uživanje u gradskim kupalištima, za rekreaciju u austrijskoj prijestolnici uvijek postoji alternativa – gradski motorički parkovi.

Takva besplatna vježbališta pod vedrim nebom, koja prije svega služe poboljšanju motoričkih sposobnosti, smještena su u okrugu Donaustadt pored azila za životinje TierQuarTier i u parku Helmut Zilk u okrugu Favoriten.

U njima se nalaze različite sprave i staze kojima se na zabavan način treniraju koordinacija, kondicija i spretnost. U svakom su parku postavljeni i štandovi za osvježenje te, naravno, i česme s pitkom vodom.

Park u Donaustadtu proteže se na površini od čak 21.000 m² i ima preko 100 novih i djelomično jedinstveno dizajniranih sprava koje su raspodijeljene na 23 različite stanice za vježbanje: od balansiranja preko ljuljajućih prepreka, velike deset metara duge ljuljačke, zida za penjanje, sprave za vježbanje ravnoteže do simulatora za windsurfing i kitesurfing. A tu su i mreža za penjanje, trkača staza za paralelni slalom, 110 metara duga staza s preprekama, paviljon s fitness spravama za vježbanje snage te dugačka staza s trampolinima. Mališanima su pak na raspolaganju 700 metara duga parkour staza i vodeno igralište. Drugi motorički park u bečkom okrugu Favoriten prostire se na 1.400 m² i podijeljen je na desetak stanica za vježbanje izdržljivosti, ravnoteže i snage.

„Naši su motorički parkovi fitness centri na otvorenom, koji su u ovim vremenima osobito traženi − a ponuda sportova i treninga je besplatna“, objašnjava članica bečkog poglavarstva za okoliš, Ulli Sima.

Sprave i staze u bečkim motoričkim parkovima razlikuju se po razinama težine zbog čega u njima mogu vježbati građani svih dobnih skupina.

Autor: Helena Dubravec

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama