Bečki advent i ove godine očarava

Objavljeno 05.12.2014 - Turizam

Bečki advent i ove godine očarava

Osim po svojoj osebujnoj kulturnoj ponudi Beč je u zimskim mjesecima poznat i kao turistički magnet za sve one koji žele doživjeti istinske čari adventa.

To uopće ne čudi, budući da je Beču i ove godine otvoren čak dvadeset i jedan božićni sajam s 993 različita štanda, a najpoznatiji je zasigurno onaj na trgu ispred beče gradske vijećnice (Rathausplatz). Glavna atrakcija ovog sajma veliko je božićno drvce s oko 1.000 lampica, no zanimljive su i ogromne jaslice, te “Isusek” koji šeće sajmom, čita božićne priče i preuzima božićne želje djece.

 

Carski ugođaj ispred dvorca Schönbrunn

 

Bečki će dvorac Schönbrunn i ove godine poslužiti kao kulisa za božićni sajam kulture koji između ostalog nudi i vođene ture kroz dvorac, u okviru kojih će posjetitelji moći saznati sve o božićnim običajima carske obitelji Habsburg.

Osim toga čak će 60 izlagača ponuditi božićne specijalitete te ručno rađene rezbarije, svijeće i božićne čestitke, a bina ispred velikog božićnog drvca bit će mjesto održavanja mnogobrojnih božićnih koncerta.

 

Sajmovi u centru grada

 

Pored sajmova u samom centru grada tj. u bečkom Hofburgu i na trgu Michaeler Platz, zanimljiv je i onaj u staroj gradskoj jezgri Spittelberg, gdje čak 130 umjetničkih obrta predstavlja svoje rukotvorine.

Prave umjetničke radove možete pak naći na božićnom sajmu na Karlsplatzu, gdje 70-ak umjetnika udruge “Divina Art” izlaže i prodaje svoje najnovije uratke.

Jedan od najposjećenijih sajmova je dakako i onaj koji se već tradicionalno nalazi između bečkog Prirodoslovnog muzeja i Muzeja Povijesti umjetnosti tj. na trgu Marije Terezije.

 

Božićne pjesme iz cijelog svijeta u bečkoj gradskoj vijećnici

 

Bečka će gradska vijećnica pored mnogobrojnih adventskih štandova i ove godine ugostiti preko osamdeset međunarodnih zborova iz cijelog svijeta koji će bečkoj publici na sva četiri adventska vikenda predstaviti najpopularnije adventske i božićne pjesme svojih zemalja.

Koncerti će se održavati petkom, subotom i nedjeljom od 15.30 do 19 sati, a na sam Badnjak od 15.30 do 16.30.

Za zabavu najmlađih posjetitelja pobrinut će se lutkarsko kazalište koje će vikendom od 13.30 do 14.00 sati nastupati u istoj dvorani.

Osim toga od 26. studenog ove godine posjetitelji božićnog sajma koji se održava ispred gradske vijećnice svakodnevno će od 20.00 do 20.30 sati imati prilike čuti i tradicionalne austrijske adventske trubadure.

Ulaza na sva događanja je besplatan, pa stoga ako se odlučite posjetite bečke adventske sajmove, nemojte nikako propustiti poslušati neke od spomenutih zborova.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama