fbpx

Bečki javni prijevoz: godišnje 96 puta do Mjeseca i natrag

Objavljeno 03.01.2014 - Zanimljivosti

Bečki javni prijevoz: godišnje 96 puta do Mjeseca i natrag

Vlakovi podzemne željeznice, autobusi i tramvaji bečkog javnog prijevoza (Wiener Linien) svakodnevno prevale 202.000 kilometara, što odgovara 5 krugova oko zemlje.

U 2013. je godini broj prijeđenih kilometara iznosio ukupno 74 milijuna, što znači da su sredstva bečkog javnog prijevoza u protekloj godini 96 puta prevalila put do Mjeseca i natrag.

Samo podzemni vlakovi linije U6 svakodnevno prevale 9.500 kilometar, što odgovara zračnoj udaljenosti između Beča i San Francisca.

O popularnosti javnog prijevoza u Beču svjedoči i činjenica da se sredstvima javnog prijevoza dnevno koristi preko 2,5 milijuna putnika. Zbog velikog porasta broja korisnika javnog prijevoza u protekloj godini bečko gradsko poduzeće za prijevoz putnika „Wiener Linien“ od prošle je jeseni stoga poboljšalo i svoju ponudu. Vlakovi podzemne željeznice, autobusi i tramvaji voze u češćim intervalima, čime se smanjuje vrijeme čekanja i povećava broj mjesta. Riječ je o 10.000 dodatnih vožnji i 7,5 milijuna mjesta te povećanju prijeđenih kilometra za 700.000 godišnje.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama