Bruno Mičetić Quintet stiže 26.6. na Jazzica Fest

Objavljeno 08.06.2021 - Zabava

Bruno Mičetić Quintet stiže 26.6. na Jazzica Fest

Quintet poznatog hrvatskog jazz gitariste Brune Mičetića po drugi će puta zasvirati u programu Jazzica Festa u subotu 26.6. u BOHO parku u Bjelovaru.

“Bjelovarski Jazzica Fest svake godine raste u nešto prekrasno i postaje jedna od nezaobilaznih destinacija na Hrvatskoj Jazz sceni zahvaljujući trudu nekolicine osoba iz Bjelovara.. Svaki put me zaista veseli doći i uživati u ambijentu. Nadam se da će festival u budućnosti još rasti i postati sve popularniji kako na Hrvatskoj tako i na međunarodnoj sceni. Prošle godine objavili smo album Out of the Shadow, pa ćemo izvesti neke skladbe s tog albuma i neke skladbe sa prijašnjih albuma.” Bruno Mičetić

Album “Out of the Shadow“, koji će činiti okosnicu nastupa Bruno MIčetić Quinteta na Jazzica Festu, okuplja neke od vodećih hrvatskih jazz glazbenika – Joea Kaplowitza na klavijaturama, Vojkana Jocića na tenor saksofonu, Henrya Radanovića na basu i Dadu Marinkovića na bubnjevima. Ovo je treći po redu album Quinteta Brune Mičetića u izdanju Dallas Recordsa i sadrži 6 kompozicija u kojima se ističe ljubav prema jazz fusionu, ali i impresivne skladateljske sposobnosti u kojima publika naprosto uživa.

***
Neprestana potraga za dubljim shvaćanjem glazbe odvela je Brunu do Austrije gdje je završio Jazz Konservatorium Klagenfurt nakon čega započinje s pedagoškim radom i svojom diskografskom karijerom. Utemeljitelj je i osnivač projekta „Rab Jazz Festival“, koji se održava već petu godinu zaredom, a na kojem su nastupila sve velika imena iz regije i Europe.

„Bruno Mičetić Sekstet“ snima CD i DVD live izdanje albuma “Beauty of Your Soul” objavljenog u izdanju „Dallas Recordsa“. Bruno Mičetić nakon koncerta u Lisinskom održava nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, a 2019. godine objavljuje i album “Capturing the Moment” te s istim održava koncerte u HNK Ivana pl. Zajca te na brojnim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nastupao je uz Terezu Kesoviju, Milan Petrović Jazz Quartet, Dominica Millera; surađivao je na projektima sa Zrinkom Tutićem i Rajkom Dujmićem, Zvjezdanom Ružićem, Primožem Grašićem, Ratkom Divjakom i drugima te osvojio publiku eminentnih festivala u Hrvatskoj i šire.

***

Svi glazbeni program Jazzice dešavati u samom centru grada, u BOHO parku.

Program feativala Jazzica besplatan je za sve posjetitelje.

Organizator festivala i provoditelj programa je Grad Bjelovar, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u