Bura i snijeg opet stvaraju velike probleme u prometu

Objavljeno 13.04.2021 - Vijesti

Bura i snijeg opet stvaraju velike probleme u prometu

U Gorskom kotaru jutrošnje su temperature oko nule i za desetak su stupnjeva niže od jučerašnjih. U Delnicama je jutros izmjereno 7, a u naselju Begovu Razdolju 10 centimetara snijega.

Zbog orkanske bure za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, a zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra i snijega trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto.

Promet je dopušten samo za osobna vozila: autocestom A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica; autocestom A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice.

Na autocesti Draga-Šmrika (A7) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga te lokalnoj cesti (LC58107) Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine više od 1,9 m, autobuse na kat i autobuse dvostrukih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici i Gorskom kotaru.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U prekidu trajektne linije

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen,Šibenik-Kaprije-Žirje; Lopar-Valbiska; katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Mali Lošinj-Cres-Rijeka; Novalja-Rab-Rijeka.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i kamione više od 3 tone nosivosti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama