fbpx

Canicross utrka prvi put na otoku Cresu

Objavljeno 12.09.2023 - Sport

Canicross utrka prvi put na otoku Cresu

Otok Cres pravo je mjesto za posjetiti u svako doba godine, ali rujan je posebno prekrasan na otoku. Kilometri pješačkih i biciklističkih staza najbolji su poziv na istraživanje otoka Cresa, koji je pravi raj za sve ljubitelje boravka u prirodi, a za one koji vole aktivan odmor u društvu svojih četveronožnih ljubimaca ovog vikenda priprema se prava poslastica.
U subotu, 16. rujna u kampu Slatina, u Martinšćici na otoku Cresu prvi će se puta održati Canicross Croatia utrka, na kojoj sudjeluju vlasnici sa svojim psima. Canicross je mlada, ali vrlo popularna disciplina u Hrvatskoj koja promovira zdrav život, boravak u prirodi i odgovorno vlasništvo. Ova disciplina u svijetu je postala popularna u 2000-tima, a 2003. godine održano je prvo svjetsko prvenstvo. Canicross liga sastoji se od više utrka, a na Cresu će se trčati utrka 4. kola Canicross lige.
Ovu zanimljivu utrku ugostit će Kamp Slatina u Martinšćici koji je odavno poznat kao kamp prijatelj pasa, o čemu najbolje u prilog govori višestruko nagrađivani projekt ‘Kampiranje sa psima’ koji se provodi od 2007. godine, a nudi svu popratnu infrastrukturu i signalizaciju za pse. Projekt je uveden kako bi vlasnicima pasa, samim psima i gostima bez pasa omogućio lagodniji suživot tijekom boravka u kampu. Od smještajnih jedinica, plaža i tuševa za pse, do parkour igrališta sa spravama i šetnica za pse, pa sve do salona za uljepšavanje i njegu pasa, u kampu Slatina četveronožni se ljubimci osjećaju kao kod kuće, i više od toga.
Ove godine u kampu se prvi put organizira i jedinstvena Canicross utrka, utrka pasa sa njihovim vlasnicima u dužini od 5 km. Prijave za utrku bit će neposredno prije utrke, 16. rujna od 17:00 – 17:45 h, dok sama utrka započinje u 18:00 h. Kotizacija za utrku iznosi 10 €. A kako bi vaš pas bio u najboljoj formi za utrku, tu je i trener pasa kampa Slatina čije treninge možete svakodnevno posjetiti jer je kamp Slatina za sve sudionike pripremio i posebnu ponudu za smještaj u skopu Canicross utrke.

Autor: Željka Stašić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama