Capelli: Mali Lošinj i ove godine vodeće odredište

Objavljeno 22.08.2016 - IzdvojenoTurizam

Capelli: Mali Lošinj i ove godine vodeće odredište

Rezultati ostvareni na Malom Lošinju tijekom ove turističke sezone bolji su od lanjskih i u skladu s planiranim veličinama, a s obzirom na najave i kvalitetu ponude, nastavak dobrih pokazatelja očekujemo i u posezoni. Rekao je to gradonačelnik Malog Lošinja i predsjednik tamošnje Turističke zajednice Gari Capelli.

Očekuje da će prihod od boravišne pristojbe i turističke članarine ove godine porasti 2%. Za taj se postotak na Malom Lošinju od početka godine do sredine kolovoza povećao broj turističkih dolazaka, na ukupno 204.000, dok je s malo više do 1,5 milijuna noćenja u plusu od 1% u odnosu na isto razdoblje lani.

Udjel noćenja stranih turista na Malom Lošinju je 86,3%, ostalo se odnosi na domaće turiste koji su na Lošinju. Ove godine bilježimo rast dolazaka sa svih naših tradicionalnih tržišta za otprilike 4% iz Slovenije, Njemačke, Austrije i Italije, ali i još veće poraste od 36% iz Poljske, po 17% iz Švicarske i Belgije te 10% iz Mađarske u odnosu na lani. Posebno nam je zanimljiv, a to je i karakteristično ove godine, porast dolazaka turista iz izvaneuropskih zemalja i to za 294%, ističe Capelli.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama