Čarter poslovanje, sve na jednom mjestu

Objavljeno 17.10.2021 - IzdvojenoTurizamVijesti

Čarter poslovanje, sve na jednom mjestu

Poznato je da Hrvatska ima golemu flotu plovila za najam. Djelatnost je to koja se razgranala i stasala nekako ispod radara, pa su legislativa i ostali okviri pomalo kaskali za stanjem na terenu. Situacija je iz sezone u sezonu sve bolja, a od ovog rujna svi koji se profesionalno bave čarterom imaju sve što im može zatrebati na jednom virtualnom mjestu.

– Tu prvenstveno mislim na vlasnike, na voditelje poslovanja, base managere i booking osoblje. Sve one koji trebaju informacije da bi svoje poslovanje razvijali odnosno unapređivali. Kod nas dosad nije bilo centralnog mjesta za poslovanje čarter tvrtki, kaže Selma Čmelik, pokretačica stranice i specijalistica za digitalni marketing.

To je mrežna stranica čarter.hr, novost koja će mnogima olakšati poslovanje. Trudili su se, dodaje Čmelik – da bude što jednostavnija, da ju se lakše pretražuje, da su jasno istaknuti važni elementi, trendovi, resursi i softverska rješenja namijenjena nautičkom čarteru.

Stranica je otvorenog tipa, pa joj svatko može pristupiti, no sadržaj će najviše koristiti profesionalcima iz ovog sektora. Nude i usluga, edukacije i digitalni maketing. Naći će se tu i pravni akti, uredbe i propisi, potrebna dokumentacija, sve na jednom mjestu i redovno ažurirano. Ovo će posljednje biti osobito korisno, s obzirom na to da je pred nautičkim sektorom još poprilično usklađivanja s europskim zakonima.

Dogovorena je i suradnja s nekoliko renomiranih financijskih stručnjaka, računovodstvenih i poreznih savjetnika te pravnika specijaliziranih za nautiku. U rubrici “Servisi” naći će se kontakti svih koji se svojom djelatnošću naslanjaju na čarter industriju, poput proizvođača motora, jedara ili konopa.

Čarter.hr zamišljan je kao mjesto na kojem će se razmjenjivati ideje i nalaziti informacije. Od ideje do konačnog rezultata uloženo je mnogo vremena i znanja, a sužbeno će biti predstavljen na Biograd boat Showu 21. i 22. listopada, u sklopu poslovnog događaja Croatia Charter Expo, namijenjenog čarter tvrtkama.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u