Cestovni inžinjer isprovocirao ministra i generala Damira Krstičevića

Objavljeno 16.01.2019 - IzdvojenoVijesti

Cestovni inžinjer isprovocirao ministra i generala Damira Krstičevića

Iako je educiran za cestovni promet pa je došao do titule inžinjera, Franko Vidović je zabrijao da se razumije u kupnju vojnih zrakoplova pa je na razini edukacije koju ima, teatralno poklonio premijeru i ministru obrane makete vojnih zrakoplova uz dodatak provokativnog teksta koji je imao za cilj posramiti Krstičevića i Plenkoviča.

Krstičević je inžinjeru cestovnog prometa otrgnuo makete te ih bacio na pod kao poruka da ovaj cestovni inžinjer radi sprdnju od Sabora i Vlade.

I taman dok su svi zaboravili ime i prezime ovog politički nebitnog cestovnog inžinjera, on se sam potrudio da sad opet svi znamo da se upravo on zove Franko Vidović i da je u Saboru te da kupuje po Hrvatskoj makete za plaću koju ga svi plaćamo.

Dvije godine vodili smo vrlo intenzivno cijeli projekt. Učinili smo sve da Hrvatska vojska dobije avion koji zaslužuje, rekao je ministar obrane Damir Krstičević nakon saborskog aktualnog prijepodneva odgovarajući novinarima na pitanja u vezi svoje reakcije kada je bacio maketu zrakoplova koju mu je uručio zastupnik Franko Vidović (SDP).

– Igrokaz u Saboru: Letjeli avioni, pljuštale uvrede – počela nova sjednica

– Sve smo učinili da Hrvatska vojska konačno dobije avion koji zaslužuje. Nakon svega toga dođe netko da se izruguje. Dvije godine žestokog rada… i dođe netko bez ikakvog poštivanja, da meni stavi tu maketu. Jel se to trebalo dogoditi? Slažete li se s mojom reakcijom, upitao je Krstičević.

– To nije način. Morate razumijeti. Ja sam ratnik. Tražim sve od svojih ljudi i tražim najbolje. Vjerujte mi, u ovome procesu Hrvatska je sve učinila. Jasno je da mnogi ne žele uspjeh ovoga projekta. S ovime bi se jačala hrvatska država i vojska. Lako je kritizirati, dodao je.

Na opasku novinarke da nema pravo gubiti živce na kritiku bila ona opravdana ili neopravdana, upitao je: “Vidite li koja se kampanja vodi već dva mjeseca? Vidite li da sam cijelo vrijeme šutio? Vidite li ovu drugu kampanju koja se vodi protiv mene da sam kao ratni zapovjednik 4. gardijske brigade napravio neke zločine. Vidite i ja sam čovjek”. Novinari su rekli da ipak nije legitimno reagirati na način na koji je on to učinio. Krstičević je uzvratio:

– Meni nije legitimno da mi se uručuje maketa. Meni je to poniženje. To nije sportski. Tako se ne radi s vojnikom. Ja to nikad ne bi napravio, izjavio je.

Novinari su konstatirali da je Krstičević sada ministar, ali i da je Vidović bio vojnik. Krstičević je nastavio da on to Vidoviću nikada ne bi napravio. Čvrsto bi ga kritizirao. Znate da ja čvrsto kritiziram SDP. A jesam li ja trebao donijeti maketu MIG-a 21? Ja to nikad ne bih napravio. A znamo da ti avioni ne lete, izjavio je.

Potom su novinari upitali o korespodenciji s američkom stranom o zrakoplovima. Na pitanje je li ga njegov pomoćnik upozoravao na to Krstičević je rekao: Vidjeli ste u tom procesu koji traje već dvije godine da je od početka bilo jako puno komunikacije – što službene, usmene, pismene, što neformalne. Razmijenjeno je jako puno mejlova na svim razinama. Bilo je tisuću mejlova zato što se radi o složenom projektu. Ovo nije jednostavna priča, uzeti borbeni avion. Postavljali smo jako puno pitanja, bilo je puno izazova, puno problema, puno elemenata koje smo kroz komunikaciju rješavali, dodao je.

Odgovarajući na pitanje je li znao za sve mejlove, kazao je da je znao za one koji su išli na njegovu adresu. Potom je objašnjavao da su proces završavali nakon što su dobili sve parametre. Kada smo dobili sve parametre od Izraela i SAD-a, Vlada je donijela odluku, kazao je među ostalim ministar Krstičević i razgovor zaključio izjavom da jedna izgubljena bitka ne znači i izgubljen rat.

Vidović: Poštujem Krstičevića, ali u Saboru smo svi jednaki

– Žao mi je zbog reakcije ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića, kojeg poštujem kao zapovjednika i vojnika, ali u Saboru smo svi kolege i svi smo jednaki, prva je reakcija SDP-ova zastupnika Franka Vidovića nakon što je ministar nervozno bacio na pod makete aviona koje mu je Vidović poklonio.

– Nije mi bila namjera isprovocirati ga jer to što sam mu darovao makete bila je šala, a kao šalu je sve shvatio i premijer. No, ministrove reakcije neka govore same za sebe, rekao je Vidović novinarima neposredno nakon svog performansa.

Potpuno je nevjerojatno da se ovaj cestovni inžinjer odlučio za šale i pošalice u Saboru na tako važnu temu naoružavanja Hrvatske i to uz ne namjeru provociranja???

Zna li Franko Vidović kao cestovni inžinjer razliku između ceste i Sabora?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u