fbpx

Četvrti festival kave i čokolade

Objavljeno 12.02.2015 - Zabava

Četvrti festival kave i čokolade

Četvrti festival kave i čokolade Zagreb Coffee&Chocofest održat će se do 15. veljače u prostoru Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) na Trgu žrtava fašizma.

Kao i proteklih godina, okupit će domaće i strane proizvođače kave i čokolade te raznih pripravaka od te dvije namirnice. Očekujući dobar odaziv publike, pa i više od lanjskih 100.000 posjetitelja, organizatori festivala, zagrebačka tvrtka Tvornica događaja, za sva četiri dana najavljuje brojne degustacije te nagradne igre i radionice za ‘čokoholičare’ i ‘kavoljupce’.

Na festivalu će se predstaviti i umjetnici koji koriste kavu i čokoladu u svojim kreacijama tzv. čokoladnog artizma, među kojima će biti i jedan od najboljih slovenskih slastičara i umjetnik Gorazd Potočnik s izložbom od 27 slika koje su slikane čokoladom.

Posjetitelji će moći vidjeti i kako nastaje čokolada i primjerice praline, i to od mljevenja zrna kakaovca, do finalnog proizvoda punjenja pralina, a prvi put u Hrvatskoj festival će predstaviti i čokoladno vino.

Poseban program priređuju i u povodu Valentinova, 14. veljače, kada će se posjetitelji moći ispred HDLU-a fotografirati s velikim srcem promjera tri metra, a sve završava u nedjelju, 15. veljače, Dječjim danom.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama