Cijena benzina i dizela mora biti ispod 9 kuna, a lož ulja ispod 4 kune

Objavljeno 14.10.2021 - GospodarstvoIzdvojenoVijesti

Cijena benzina i dizela mora biti ispod 9 kuna, a lož ulja ispod 4 kune

Vlada Hrvatske naprosto mora reagirati i smanjiti cijene goriva i lož ulja jer to garantira stabilnost hrvatskog gospodarstva i osigurava urušavanje životnog standarda građana Hrvatske!

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva je kazao: ‘Iskoristit ćemo sve mogućnosti da se zaustavi povećane cijena goriva’, no nije rekao kako, koliko i kad!

Vlada je svjesna da rast cijena goriva nije dobar, rekao je Milatić

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva Ivo Milatić najavio je u srijedu navečer u Hrvatskom saboru da će Vlada iskoristiti sve zakonom propisane mogućnosti da se zaustavi nekontrolirano povećanje cijena goriva.

„Vlada je svjesna da rast cijena goriva nije dobar, prevelik je. Razmatramo situacije i sukladno zakonu ćemo u dogledno vrijeme postupiti“, odgovorio je Mariji Selak Raspudić (Most) u raspravi o prijedlogu da se, zbog isteka mandata, dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Here razriješi Tomislav Jureković, a imenuje Danijel Žamboki.

Zastupnica je, naime, upozorila da je inflacija izravni udar na džepove građana te upitala treba li regulirati cijene energenata, treba li Vlada uskoro utjecati na „cijene trošarina“.

Hrvoje Zekanović (HS) upozorava da je gorivo već 12 kuna, pa pita Milatića jesu li u Ministarstvu svjesni koji je to udar na građane.

Plaćamo jedne od najvećih trošarina u Europi, nađite modus, smanjite trošarine i PDV, smanjite cijene goriva za barem dvije-tri kune, pozvao je zastupnik.

S obzirom da HDZ u Saboru ima većinu pravo je pitanje hoće li se ovoga puta HDZovci okrenuti građanima i gospodarstvenicima ili će nastaviti sa štićenjem krupnog kapitala i prerastrošnosti državnog aparata!

Vlada i Andrej Plenković imaju cijeli niz mogućnosti da spusti cijenu goriva, plina i lož ulja na razumljivu cijenu, no sve je stvar sposobnosti, struke i socijalne osjetljivosti jedne stranke, u ovome slučaju HDZa!

Stručnjaci tvrde da s obzirom na sadašnji standard hrvatskih građana cijena dizela i benzina u Hrvatskoj ne bi trebala biti veća od 9 kuna, a cijena lož ulja mora biti do 4 kune. Sve ostalo je neodrživo.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama