Cijepljenje je stvar etike!

Objavljeno 13.09.2021 - Vijesti

Cijepljenje je stvar etike!

Urednik KIGO.hr i MOSTOV županijski vijećnik PGŽa Leo Pavela te šef protokola Filip Gardoš (MOST) bili su ovoga vikenda na cijepljenju protiv korona virusa u “Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽa” koje radi i subotom i nedjeljom te cijepe svim certificiranim cjepivima protiv ove opake bolesti koja uzima na stotine tisuća života.

Samo cijepljenje je organizirano jako dobro, cjepiva ima dovoljno i preko polovice hrvatskog stanovništva već se cijepilo. Ekipa koja radi u Zavodu je simpatična, susretljiva te odgovaraju na upite sumnjivih građana. Iako je cijepljenje važno u borbi za pobjedu nad korona virusom, vrlo je bitno da građani imaju slobodu odabira žele li se cijepiti ili ne kao i s kojim cjepivom.

U ljetnim mjesecima cijepljenje se malo usporilo, no završenjem ljetne sezone i povećanjem broja novozraženih, ponovno su se građani animirali na cijepljenje.

Iako je sam Papa Franjo kazao da je cijepljenje etički čin, važno je znati da u slučaju borbe protiv korona virusa treba slušati najprije struku, posebno epidemiologe, pa smo zato napravili razgovor s jednim od najvažnijih epidemiologa u PGŽu doktorom Mariom Sušnjom koji možete pogledati ovdje:

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama