Čilić u tri seta bolji od Fabbiana za drugo kolo

Objavljeno 26.05.2019 - Sport

Čilić u tri seta bolji od Fabbiana za drugo kolo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Grand slam turnira Roland Garros nakon što je u nedjelju sa 6-3, 7-5, 6-1 pobijedio Talijana Thomasa Fabbianija poslije dva sata i 11 minuta igre.

U prvom setu Čilić je Talijanu tri puta uzeo servis i priveo ga kraju u svoju korist nakon 44 minute igre. U drugom setu igra je izjednačenija, Talijan igra čvršće i uzima servis Čiliću za vodstvo od 5-4. No, nakon toga, Čilić vraća servis i izjednačuje, a onda dobija svoj servis poslije toga. Također uzima servis talijanskom tenisaču za 7-5 i za set. Talijan u trećem setu na početku radi break, ali Čilić zatim osvaja šest uzastopnih gemova i završava meč u svoju korist.

U meču je Čilić servirao 13 aseva, a Talijan ni jedan. Hrvatski je tenisač suparniku osam puta uzeo servis, a svoj je izgubio tri puta puta, po jednom u svakom setu. Oba su tenisača napravila dosta neprisiljenih grešaka – Talijan 34, a Čilić 36.

Ovo je bio prvi međusobni ogled Čilića i Fabbiana, 98. na ATP ljestvici. U drugom kolu će Čilić igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, 47. tenisača svijeta koji je svladao srpskog predstavnika Janka Tipsarevića, 317. na ATP ljestvici.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama