“Croatian Sensation” do rezultata karijere!

Objavljeno 11.01.2022 - Sport

“Croatian Sensation” do rezultata karijere!

Pobjednica slaloma u Schladmingu je Amerikanka Mikaela Shiffrin, a do rezultata karijere stigla je hrvatska skijašica Leona Popović osvojivši šesto mjesto, što je nakon zagrebačkog sedmog mjesta njen najbolji rezultat. Službeni spiker na samom skijalištu prokomentirao je skijanje Leone Popović nazvavši ju “Croatian Sensation”.

Nakon prve vožnje u kojoj je bila 12. Leona Popović je bila izvrsna i u drugoj vožnji te je na kraju u Schladmingu stigla do rezultata karijere zauzevši šesto mjesto sa zaostatkom od 1.37 sekundi za Shiffrin.

Nakon prve vožnje u vodstvu je bila Slovakinja Petra Vlhova, koja je na kraju osvojila drugo mjesto zaostavši za Shiffrin 15 stotinki. Na postolje se popela i trećeplasirana Njemica Lena Dürr sa zaostatkom od 93 stotinke za pobjednicom.

Zrinka Ljutić nije uspjela završiti prvu vožnju, a Andrea Komšić je zaostala velikih 3.79 sekundi zauzevši 50. mjesto među 53 skijašice koje su završile prvu vožnju.

U poretku slaloma Vlhova vodi sa 660 bodova ispred Shiffrin koja ima 440 te je tako slovačka skijašica dvije utrke prije kraja osigurala Mali kristalni globus u ovoj disciplini. Leona Popović je na 11. mjestu sa 146 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodeća skijašica svijeta je Shiffrin s 966 bodova, a Vlhova je druga s 911 bodova. Na trećoj poziciji je Talijanka Sofia Goggia koja ima 657 bodova, a Popović je 30. sa 146 bodova.

Domaćin ove utrke trebao je biti Flachau, no zbog loše epidemiološke situacije i visokih stopa infekcije, utrka je premještena u Schladming, koji je inače poznat po muškoj slalomskoj utrci. Najbolji svjetski slalomaši ovdje će se okupiti 25. siječnja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u