Čudna politika HDZa! Iseljavanje iz Hrvatske se nastavlja!

Objavljeno 13.09.2019 - IzdvojenoVijesti

Čudna politika HDZa! Iseljavanje iz Hrvatske se nastavlja!

Državni zavod za statistiku objavio je procjenu stanovništva u 2018., koja pokazuje da je sredinom prošle godine Hrvatska imala 4,087.843 stanovnika. Nastavak je to kontinuiranog pada – u odnosu na lani stanovnika je 0,9% manje, odnosno 36.688, što otprilike odgovara populaciji Samobora i Kaštela.

Pad je zabilježen u gotovo svim županijama, osim Istarske i Grada Zagreba, a najporazniji rezultati su u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je izgubila čak 3% stanovnika i to sve zbog neimaštine i gospodarskog kolapsa.

U padu je i Primorsko goranska županija koja sa svojim razvaljenim riječkim priobaljem možda i najbolje pokazuje odnos vlade Hrvatske i lokalne zajednice prema hrvatskom gospodarstvu i hrvatskim potencijalima.

Procesu starenja stanovništva najviše pridonosi opadanje udjela mladih (0-19 godina starosti), čiji udio iznosi 19,6% ukupnog broja stanovnika. Najmanje mladih je u Primorsko-goranskoj županiji (16,6%), a najviše u Međimurskoj županiji (22%). Udio fertilnog (plodnog) kontingenta kod žena također kontinuirano opada te je u 2018. iznosio 41,5%.

Što se tiče broja zaposlenih – malo bolje vijesti. U srpnju ove godine bilo je 1,578.606 zaposlenih, pa smo sada na razini 2008., odnosno na razini zaposlenosti prije financijske krize. Veći broj zaposlenih rezultat je usklađivanja podataka sa Zavodom za mirovinsko osiguranje.

Ovo su rezultati vlade HDZa , SDSSa i ostalih partnera i ovi rezultati su nedovoljni za razvoj društva. Ova vlada HDZa se nije uhvatila u koštac s vlastitim lopovima u svojim redovima ( primjer Kušćević) te je potpuno netransparentna u odnosu prema upravljanjem društvenim/državnim imovinama. ACI, INA, slučaj AGROKOR, HEP, Hrvatske Šume, Hrvatske vode, plinska industrija itd.

Suradnja Plenkovića s novinarima je i više nego grozna, a odgovori na opozicijska pitanja u Saboru su na razini iritantnosti, vrijeđanja i podcjenjivanja svih građana Hrvatske!

Ponašanje Plenkovića odudara od pozitivnih primjera u EU i to je jedan od razloga zašto je dobio manje mandata nego je mislio da hoće u EU parlamentu.

Branjenje potpuno jasnih uvreda Pupovca uperenih protiv države Hrvatske i držanje Bandića kao saveznika ukazuje da je Hrvatskoj hitno potreban zaokret prema narodnoj politici koja treba biti pitka, jednostavna i transparentna.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u