Dado Marinković sa svojim bendom zatvara četvrto izdanje Jazzica Festa u Bjelovaru

Objavljeno 03.07.2022 - Zabava

Dado Marinković sa svojim bendom zatvara četvrto izdanje Jazzica Festa u Bjelovaru

Na pozornici u BOHO Parku u Bjelovaru, zadnjeg dana Jazzica Festa, ljubiteljima jazz glazbe predstavit će se Dado Marinković sa svojim sastavom sastavljenim od vrhunskih glazbenika

Četvrta po redu, Jazzica u Bjelovaru došla je do svoga kraja. Četvrtog dana ovog Bjelovarskog jazz festivala, koji raste iz godine u godinu, nastupit će Dalibor Dado Marinković jedan je od najtraženijih studijskih i live bubnjara na našim prostorima, stalni član Parnog Valjka i nekoliko jazz fusion projekata, sa svojim sastavom.

Sa Marinkovićem je ekipa vrhunskih, cijenjenih i poznatih glazbenika, u zemlji a i šire. Uz Marinkovića na bubnjevima tu su Marko Črnčec na klavijaturama, Robi Vrbančić na basu, gitarista Marijan Brkić i Vojkan Jocić na saksofonu. Za vrhunski zvuk pobrinut će se Nenad Zubak. Zanimljiva je magija koja se dogodi kad oni sviraju skupa. Fuzija različitih osobnosti, prirodna i sa puno energije, postaje jedno glazbeno tijelo.

“Jazzica svake godine raste i sve više naših sugrađana i njihovih gostiju, svojim prisustvom, sudjeluje u našem festivalu. Naš se „mali“, opušten, ležeran, nasmijan i romantičan glazbeni festival pod zvijezdama pretvara se u ono što smo željeli, u priču ispričanu sa srcem, u vedrom i dobrom raspoloženju. Podrška publike je očit pokazatelj da uspjevamo u svojoj nakani, promociji kulture jazz glazbe i načina življenja.” Tvrtko Hopek, umjetnički selektor festivala

Jazzicu je u četvrtak 30.lipnja otvorio jedan od najboljih hrvatskih kontrabasista Zvonimir Šestak sa svojim sastavom Groove Assembly, a nakon njega je svoj projekt Pianotron, u petak 1.srpnja predstavio Zvjezdan Ružić. Subota 2.srpnja bila je rezervirana za jedinstveno i strastveno glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom, kroz prizmu suvremenog jazza uz Tamaru Obrovac i njezin Transhistria Ensemble, a večeras od 21 sat u Bjelovarskom BOHO parku slušamo Dalibora Dadu Marinkovića i njegov sastav.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama