Demant lažnih natpisa o transferu Olma

Objavljeno 18.01.2020 - IzdvojenoSport

Demant lažnih natpisa o transferu Olma

Talijanski nogometni prvoligaš Milan poručio je u subotu kako nije poslao ponudu zagrebačkom Dinamu za 21-godišnjeg španjolskog reprezentativca Danija Olma.

– Koliko ja znam to je netočna informacija, rekao je Milanov glasnogovornik Fabio Guadagnini u telefonskom razgovoru za Hinu.

Dinamov predsjednik Mirko Barišić u četvrtak je za talijanski portal Tutto Mercato Web izjavio kako Dinamo nije primio ponudu Milana.

Nekoliko hrvatskih medija izvijestilo je prošloga tjedna da su se Dinamo i Milan dogovorili oko odštete od 20 milijuna eura plus naknadnih pet milijuna eura, no da Olmovi agenti Andy Bara i Juanma López nisu dali svoj pristanak jer traže sedam milijuna eura provizije uz postotak od sljedeće prodaje.

– Umjesto sedam mogli su napisati i 70 milijuna eura. To nije istina, rekao je Bara u telefonskom razgovoru za Hinu.

– Dinamo je gazda. On odlučuje kuda će Olmo ići i za koliko. Olmo se mora usuglasiti s Dinamom u koji će klub otići. A ja ću se onda, tek na kraju, za pet minuta dogovoriti oko provizije, dodao je Bara.

Olmo s Dinamom ima ugovor na još godinu i pol dana, do 30. lipnja 2021. godine. Barišić je izjavio da je 30 milijuna eura dobar iznos, ali da Dinamo nije odredio cijenu jer ga nijedan klub to nije tražio.

Zimski prijelazni rok zatvara se za dva tjedna.

Olmo u petak nije igrao prijateljsku utakmicu protiv Lokomotive jer klub ne želi riskirati potencijalnu ozljedu u iščekivanju eventualnog transfera.

U prosincu su Olmo i Bara rekli da je u Dinamo došla ponuda Barcelone. Dinamo nije bio odgovorio na upit, a iz Barcelone su objavili da informacije o dolascima i odlascima daju samo kada službeno dođe do njih.

Dani Olmo, kapetan mlade španjolske reprezentacije, u Dinamu je od 2014. godine gdje je došao iz podmlatka Barcelone. U studenom je debitirao za A reprezentaciju Španjolske s kojom se nada odlasku na Europsko prvenstvo u lipnju. Izbornik Robert Moreno kod kojega je debitirao odstupio je, a njegovo mjesto preuzeo je Luis Enrique.

U prosincu je mladi Španjolac rekao da bi trebao otići u neku ligu jaču od hrvatske kako bi mogao konkurirati za odlazak na Europsko prvenstvo budući da je Dinamo ispao iz Lige prvaka.

Olma na ljeto čekaju i Olimpijske igre u Tokiju s mladom reprezentacijom Španjolske, a njegov transfer iz Dinama mogao bi biti novčano najveći u povijesti hrvatske lige.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama