Devastirani riječki željeznički kolodvor

Objavljeno 21.09.2015 - IzdvojenoTurizamVijesti

Devastirani riječki željeznički kolodvor

Bivši i budući kandidat za gradonačelnika Rijeke Leo Pavela poziva javno Vojka Obersnela i upravu HŽa da hitno reagiraju te da urede željeznički kolodvor u Rijeci, jer je sada u očajnom stanju.

Slika u naslovnici je slikana jučer, u nedjelju ujutro i govori sve sama za sebe!

Potpuno devastirano pročelje željezničkog kolodvora u Rijeci ukazuje na ne brigu vlasti na državnoj i lokalnoj razini. Željeznički kolodvor izgleda poput dijelova razrušenih i zapuštenih zgrada u nekom ratnom području što je neprihvatljivo za Rijeku i Hrvatsku.

Opravdanja nema, podsjećamo da je u Rijeci na vlasti SDP, kao i na državnoj razini. SDP je stavio svoje ljude na čelo HŽa pa je potpuno bespredmetno debatiranje o tome dali je Vojko Obersnel mogao javno i jasno zatražiti od svojih stranačkih kolega uređenje kolodvora ili ne.

Riječki željeznički kolodvor je ukazao na stvarnu vrijednost riječkih političara, no treba jasno uputiti kritiku i djelu građana i medija koji uopće ne reagiraju na ovakvo devijantno ponašanje u održavanja javnih prostora.

Leo Pavela je imao tu nesreću da se zatekao s gostima iz inozemstva na riječkom kolodvoru. Ovo su samo neke reakcije gostiju;

Mari , računovođa, Bolzano, Italija – “ovo je nevjerojatno, ovo nisam nikad vidjela, stvarno žalosno, pa to se i s malo novaca može urediti”
Joa, šef računovodstva, Bolzano, Italija – “prošao sam puno po Hrvatskoj, ali ovo je doista najgore što sam vidio. Prava sramota za Rijeku i Hrvatsku. Pa šta u Rijeci nema gradonačelnika?”
Astri, računovođa, Bolzano, Italija – “nevjerojatno, zar ovdje dolaze vlakovi?Tko je to dopustio?”
Sil, profesorica engleskog jezika, Irska – ” Bože, ovdje ako vam dođu Sirijci, pobjeći će glavom bez obzira. Pa to je gore nego u Siriji! Da li u Rijeci još uvijek ima puno  komunističkih političara?”

Gunty, knjigovođa, Bolzano, Italija – “imam dvoje djece i odmalena ih učim da sve mora izgledati uredno. Ne bi volio da ovo vide, jer je to negativan primjer djeci i mladima”

Leo Pavela poziva Vojka Obersnela da iznese javno svoj stav oko ove sramote te traži od njega da konačno postane gradonačelnik grada po uzoru na one gradonačelnike koji redovito obilaze najvažnije punktove u gradu, vide gdje je problem i odmah reagiraju.
Neprihvatljivo je prebacivanje odgovornosti na druge za sve što ne valja u Rijeci. Tako HŽ ne može biti jedini krivac za izgled kolodvora, niti Luka Rijeka ne može biti jedini krivac za svoj neuređeni izgled. Grad Rijeka i političari u Rijeci imaju moć, ali nemaju volje ni znanja za uređenje Rijeke. Zato se u Rijeci radi to što vidimo i gledamo svakoga dana svi mi koji tu živimo. Na žalost ovu sramotu vide i turisti koji dođu kod nas i oni vidno šokirani prenose vijesti iz Rijeke u svoje sredine.
Možda Obersnel i njegove kolege političari u Rijeci nisu svjesni koju sramotu čine svima sa svojim ne djelovanjem u općem interesu, no riječki autobusni i željeznički kolodvor, luka u Rijeci, ne uređeno skladište Exportdrva iza zgrade HNK, ne uređena zgrada HNK, ruševine po cijelom gradu od Rikarda Benčića do one famozne zgrade gdje viri stubište pored zgrade socijalnog na parkiralištu, čine Rijeci ne mjerlivu sramotu.
Zbog “održavanja”  kulturne baštine neki se dan poznato glazbeno događanje Hartere moralo održati na kiši na otvorenome, jer se u zgradi Hartere skoro ljudima urušio strop na glavu. Na samom otvaranju jedine šetnice u Rijeci, Molo Longo, čovjek je biciklom zapeo u tračnicu i polomio obje ruke. Prilikom obnove WCa na riječkom autobusnom kolodvoru srušen je potporni stup i skoro se dio zgrade urušio na ljude. Zar doista netko u Rijeci treba izgubiti glavu da se Rijeka počne uređivati po pravilima sigurnosti, struke i estetike?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u