DIVNA VEČER POEZIJE I GLAZBE ROVINJU JE DALA EMOTIVNI POZDRAV

Objavljeno 26.11.2022 - Zanimljivosti

DIVNA VEČER POEZIJE I GLAZBE ROVINJU JE DALA EMOTIVNI POZDRAV

Jedna naizgled obična jesenska rovinjska večer pretvorena je u zbir emocija koje će posjetitelji Design Districta dugo pamtiti. U staroj tvornici duhana Rovinj pjesnikinja Vesna Boinović Grubić predstavila je svoje zbirke na njoj jedinstven način.

“Tragajući za našom univerzalnom istinom koja je jednaka na svim jezicima svijeta i koja jednako zvuči nastaju moje pjesma. Riječi u pjesmama nisu samo moje riječi. Ne pripadaju samo meni. One su iskustvo koje prolazim zajedno s mojim prijateljicama. Dijelimo misli te iz toga nastane jedna lijepa poruka za sve!” – izjavila je nakon promocije pjesnikinja Vesna Boinović Grubić i dodala: “Idemo životom i idemo u prijateljstvo, tako i rastemo. Tako i ja s Antonellom stvaram i pretvaramo riječi u glazbu. To smo i zaokružili i pretvorili u ovu divnu suradnju. Tu ističem i skladatelja naših pjesama Aleksandra Valenčića koji nam je uvijek velika podrška!”

Uz Vesnu, uglazbljene stihove za koje je glazbu skladao Aleksandar Valenčić, otpjevala je operna diva božanskog glasa Antonella Malis koja je pjevala pred čak dvojicom Papi, a dobitnica je i mnogih prestižnih nagrada.

„Ono što nas pokreće u životu su osjećaji. Nitko vam ne može dati osjećaj, ali može ih pobuditi u vama. Poezija Vesne je upravo takva. U najfinijim nitima njenog izražaja pobuđuje kod mene potrebe dubokih ženstvenih emocija kroz ekspresiju mojih glazbenih interpretacija uz klavirsku pratnju skladatelja Aleksandra Valenčića. Posebni su to trenuci i privilegija za jednu umjetnicu poput mene!“ -izjavila je Antonella Malis.

Uz do sada izdane tri zbirke poezije pod nazivom Takva i 6ti dio mene, Istina te tri slikovnice za djecu naziva Žapčeva pjesma, Pjesma o hrani i Sreća, predstavljena je i suradnja sa Zakladom “Hrvatska za djecu!” čija je upraviteljica izjavila: “Bilo mi je drago u Istri na Disagne Districtu predstaviti rad Zaklade “Hrvatska za djecu”. Iako Zaklada već niz godina (su)financira prehranu djece iz socijalno ugroženih obitelji u osnovnim školama Istarske županije, vidimo prostora i za veće mogućnosti djelovanja u ovom djelu Hrvatske. Vesna Boinović Grubić donirala je Zakladi prihod od prodaje tri slikovnice za djecu i dio je velike obitelji donatora, volontera i prijatelja Zaklade!” – izjavila je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Foto: Paljuh

Autor: Toni Dabinović

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama