fbpx

Doček Nove godine prema najnovijim gastronomskim trendovima nadomak Zagreba

Objavljeno 11.12.2025 - Vijesti

Doček Nove godine prema najnovijim gastronomskim trendovima nadomak Zagreba

Gala večeru prema najnovijim gastro trendovima – jer uključuju čak i plant-based delicije – doživite u Atlantida Boutique Hotelu te uđite u 2026. na sasvim poseban način!

Prema Deloitteovom izvješću o putovanjima i ugostiteljstvu za ovu godinu, više od 70 % putnika generacije Z izjavilo je da iskustva s hranom i pićem utječu na izbor njihove destinacije za putovanje. Potražnja za autentičnim gastronomskim iskustvima rapidno raste, a gastronomija sve više postaje središte turističkih itinerara. Tipični lokalni specijaliteti, učenje pripreme tradicionalnih jela, posjeti autentičnim tržnicama ili restoranima „s pričom“ smatraju se najboljim načinom da se osjeti duh destinacije i, prema predviđanjima trendova, bit će još zastupljeniji u 2026. godini. Za mnoge putnike hrana je i glavni kriterij pri odabiru mjesta za najbolji doček Nove godine, ali i prilika da pobjegnu od rutine i uživaju u gastronomskim delicijama koje će – malo za promjenu – netko drugi pripremiti umjesto njih.

Jedno takvo idilično mjesto, koje spaja premium smještaj, nezaboravne doživljaje i vrhunsku gastronomiju, nalazi se nadomak Zagreba – riječ je o Atlantida Boutique Hotelu u Rogaškoj Slatini u susjednoj Sloveniji.

Jeste li za vege ili mesni doček?

Za ovu priliku u Atlantida Boutique Hotelu kreirali su Silvestarski menu pun delicija: pâté od hobotnice i patlidžana, kremasta juha od kozica i brancina, Izolska polpeta od mješavine morske ribe, rižoto Piranske Alpe s brancinom, brokulom i špinatom, aromatiziran pjenušcem Atlantida…, samo su dio bogate gastronomske ponude u vege varijanti. Za ljubitelje mesnih delicija također neće nedostajati uzbuđenja: od predjela, preko dimljene piletine i patke, punjena dimljenim sirom i poslužena s umakom od bijelog tartufa, sočni nojev steak, janjetina koja se priprema čak 18 sati…, samo su dio ove zanimljive gastro priče. Osim što će gostima poslužiti tradicionalne namirnice s modernim twistom, domaćini će se pobrinuti i za doživljaje. Tako će slana jela, ali i slatki stol u nekom trenutku postati „slikarsko platno“ na kojem će delicije svojim bojama i teksturama stvarati zanimljivu vizualnu kompoziciju.

Plant-bate trend

Prema analizi “Food & Beverage Trends in Hospitality Industry 2026”, hoteli i restorani sve će više uvoditi i plant-based jela kako bi odgovorili na potražnju za raznolikim, zdravim i održivim iskustvima. Rastuća potražnja za opcijama jelovnika na biljnoj bazi u ugostiteljstvu, integracija tehnologije u usluge hrane i pića, rastući fokus na održive kuhinjske prakse, porast popularnosti fuzijske kuhinje…, samo su neki od trendova kojima predviđaju dominaciju u 2026.

Jelovnikom za Silvestarsku noć, u Atlantida Boutique Hotelu itekako su pokazali da prate trendove. Tako su, uz riblji i mesni menu, mislili i na goste vegane. Ražnjići od šumskih gljiva, gulaš od vrganja i tikvica, veganska Ptujska kobasica…, samo su dio ponude vege Silvestarskog menija.

Usluga s pet zvjezdica, 400-godišnja tradicija ljekovite mineralne vode, jedinstvena wellness i spa ponuda, brojne indoor i outdoor aktivnosti… dodatno će „začiniti“ boravak u Atlantida Boutique Hotelu u kojem i Silvestarska noć postaje mnogo više od običnog dočeka Nove godine – cjelovito iskustvo koje nam itekako treba.

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama