fbpx

Dodijeljene nagrade publike za najbolja ostvarenja u opernom i koncertnom programu te najbolju predstavu sezone

Objavljeno 04.10.2023 - Kultura

Dodijeljene nagrade publike za najbolja ostvarenja u opernom i koncertnom programu te najbolju predstavu sezone

Opera „Pikova dama“ najbolja je predstava sezone po ocjeni publike riječkog HNK-a

Za najbolju predstavu HNK Ivana pl. Zajca prošle sezone publika je izabrala opernu predstavu „Pikova dama“ Petra Iljiča Čajkovskog pod dirigentskim vodstvom maestra Valentina Egela i u režiji Christiana Romanowskog i Dunje Vejzović koja je ujedno bila i umjetničkom voditeljicom projekta. Stoga je ovoj predstavi pripala Nagrada publike „Đuro Rošić“, kako je obznanjeno nakon sinoćnje izvedbe opere „Anna Bolena“, na dodjeli nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u opernom i koncertom programu prošle sezone.

Trojac Vejzović, Egel, Romanowski primio je i još jednu nagradu: zahvaljujući glasovima publike, operi „Pikova dama“ pripala je i Nagrada „Boris Papandopulo“ za najbolju opernu predstavu prošle sezone.

Maestru Valentinu Egelu, šefu dirigentu Riječkog simfonijskog orkestra, uručena je i Nagrada „Lovro pl. Matačić“ za najbolji koncert sezone, a pripala je simfonijskom koncertu „Papandopulo, Mozart, Brahms“ kada je za dirigentskim pultom pred glazbenicima Riječkog simfonijskog orkestra bio upravo maestro Egel, a kao solisti nastupili pijanist Lovre Marušić i mezzosopranistica Emilia Rukavina.

Za najbolje ostvarene uloge u opernom programu, prema odluci publike nagrađeni su Anamarija Knego za ulogu Elizabete de Valois u predstavi „Don Carlo“ te Luka Ortar za ulogu Filipa II. u istoj opernoj predstavi.

Dodjela nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u programu Hrvatske drame bit će upriličena 6. listopada, a za umjetnička ostvarenja u programu Baleta 23. listopada.

Autor: Milena Jerneić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama