Dodijeljeni certifikati dionicima IQM projekta

Objavljeno 30.05.2018 - TurizamVijesti

Dodijeljeni certifikati dionicima IQM projekta

uristička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji s Gradom Malim Lošinjem i tvrkom Interligo započela je 2017. godine projekt Integriranog upravljanja kvalitetom u destinaciji – IQM. Projektom se povezuju subjekti u destinaciji koji gostima pružaju najbolju uslugu, preporučaju se najkvalitetniji sadržaji i partneri koji jamče kvalitetu čime se podiže ukupna razina zadovoljstva gosta u destinaciji.

Svi sudionici IQM Destination Lošinj projekta, da bi bili u skladu sa kvalitativnim razvojem destinacije, ispunili očekivanja partnera i gostiju, te se povezali – umrežili sa IQM Destination Lošinj partnerima turističke ponude u destinaciji moraju ispuniti standarde određene za svaku pojedinu grupu subjekata: hoteli, restorani, privatni smještaj, turističke agencije, kampovi, prodavaonice, suvenirnice i wellness sadržaji.

U studenom 2017. održane su edukacije s privatnim iznajmljivačima gdje im je predstavljena Knjiga standarda kao i obveze koje moraju ispunjavati kako bi postali dio projekta. U veljači 2018. održane su edukacije i za ostale dionike gdje ubrajamo turističke agencije, hotele, ugostiteljske objekte, kampove, wellness i kozmetičke salone, prodavaonice i suvenirnice. Nakon održanih edukacija, potpisano je 75 sporazuma nakon čega je u travnju uslijedio audit svih sudionika.

Audit je obuhvatio obilazak 35 iznajmljivača u kojem je pozornost usmjerena na opremljenost smještajnih jedinica kao i ljubaznost domaćina i njihovu komunikaciju s gostima. U projekt su uključene i 4 turističke agencije od kojih je jedna i on line agencija koja nudi i programe doživljaja u destinaciji. U Malom Lošinju, Velom Lošinju, Nerezinama i Susku, gosti će moći odabrati i svoj IQM hotel. Bogata gastronomska ponuda dio je projekta i sa 15 ugostiteljskih objekata. Za goste koji preferiraju odmor u prirodi i miomirisima otoka Lošinja, na raspolaganju je i 6 kampova. IQM ponudu svojim sudjelovanjem upotpunili su i wellness centri i kozmetički saloni. Nakon ugodnog smještaja i opuštanja, gosti će svoj odmor zaokružiti i posjetom lokalnim prodavaonicama i suvenirnicama gdje će kao uspomenu ponijeti i otočne proizvode i originalne lošinjske suvenire.

Upravo s ciljem stvaranja prepoznatljivosti te podizanja kvalitete, ali isto tako kako bi umrežili one najbolje u ‘krug izvrsnosti’, odlučili smo intenzivno započeti s provođenjem IQM projekta. Obzirom na priličan broj sudionika, smatram da se Lošinj može pohvaliti izdvojenom visoko kvalitetnom turističkom ponudom. Cilj je da upravo tu ponudu onda prate i preostali dionici u destinaciji što naposljetku podiže kvalitetu i prepoznatljivost cjelokupne destinacije, smatra direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

IQM sustavno i kontinuirano provodi monitoring, prati razvoj kvalitete, savjetuje kako unaprijediti destinacijsku kvalitetu i promiče integriranost, lokalnu autohtonu priču, domaće kvalitetne proizvode, kulturu destinacije i stavlja u fokus kvalitetu i gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti. 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama